Jigsaw

nagelknipper

De mens is een spiritueel wezen, dat om werkelijk spiritueel te kunnen zijn, een lichaam nodig heeft. Thomas van Aquino (1225-1274)

“Is dit van jou?” zegt Brrrr terwijl ie met een vies gezicht naar iets hoornigs op de bank wijst.

Zonet onder de douche vandaan gekomen had het me een goed idee geleken om mijn teennagels te knippen. We hebben daarvoor een heel handig knippertje. Je klemt de nagel d’r in, haalt het hefboompje over en: knip! de nagel is netjes kort. Je kent zo’n ding vast wel.

Het vervelende is dat de afgeknipte stukjes nagel de hele kamer door springen. Ik verzamel meestal het grootste deel wel weer, maar dit keer had ik niet alles kunnen terugvinden.

“Ja!” kreet ik daarom blij, “Die was ik al kwijt!”

[Ik raapte mijn verloren lichaamsdeel op en borg het behoedzaam op bij de rest. Zo. Nu was ik weer compleet.]

Standaard

7 gedachten over “Jigsaw

 1. herman schreef:

  haha hoe herkenbaar, overigens prefereer ik het klassieke nagelschaartje, stuk relaxter dan het hefboompje toch?

  {Mowl: tot je met je niet-dominante hand de nagels van je dominante hand moet knippen. Dat levert bij mij altijd bloederige taferelen op.}

 2. Het was vooral de gedachte aan het ondefinieerbare iets op de bank die me een ewwww gevoel gaf 🙂 Nagels heb ik ook, maar die deponeer ik netjes in de vuilbak. Niet op de bank. 🙂

  {Mowl: ik knip ze eerst af.}

 3. Het is een echte kunst. Mij lukt het tegenwoordig om negen van de tien afgeknipte nagels niet te laten wegspringen. De tiende is wel even zoeken.

  {Mowl: petje af, hoor.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.