Nat

boei

Vooral de zeven hoofdzonden vormen een boeiende vrijetijdsbesteding. Karel Jonckheere (1906-1993)(1717-1797)

Elke ochtend sla ik mijn schone kleren over mijn arm, pak een handdoek en een toilettas en stiefel in mijn joggingbroek naar de overkant van de straat. Onze overburen zijn namelijk met vakantie en Zij Hebben Een Douche!

Tien dagen zijn zij nu weg en alle dagen is het opendraaien van hun kraan zo’n beetje het hoogtepunt van de dag. De eerste keer leek ik met geen twintig paarden onder die warme straal vandaan te halen te zijn. Je kunt zoiets basaals behoorlijk missen, hoor. Nee, ik weet het zeker – kamperen is niet mijn ding.

Voor Brrrr geldt hetzelfde, overigens – zo niet meer. Al denkt ie zelf dat ie zo’n taaie is. Hij had Fred stiekem gevraagd wat rekening met mij te houden, omdat ‘René dit allemaal niet zo trekt’. Maar vrijdag nam Fred mij even terzijde, trok een bezorgd gezicht en vroeg hoe het met Brrrr ging. “Die zit er een beetje door, niet?”

Het duurt niet lang meer: gisteren (zaterdag!) hebben ze de betonnen vloer van de badkamer gestort en zo dadelijk (op zondag!) komt Fred de deklaag aanbrengen. Voordat we ‘kalmeringstabletten’ kunnen zeggen, staan we weer te douchen in ons eigen huisje!

[Beton? In een badkamer? Jazeker. Als ie klaar is, vertellen we meer.]

Standaard

6 gedachten over “Nat

 1. rozebeer schreef:

  tjee zeg, een aannemer die op zondag werkt… wat goed zeg. En ik stond niet raar te kijken van beton in de badkamer, want ik heb er helemaal geen verstand van

  {Mowl: meer dan wij.}

 2. linette schreef:

  Ben blij voor jullie dat het zo opschiet, ben al druk met jullie brood bezig en we gaan er vanavond een ouderwets gezellige avond van maken en als jullie tussendoor willen badderen, ik heb stapels handdoeken klaarliggen…tot straks!

  {Mowl: tot straks dan.}

 3. Er is maar een ding erger dan kamperen: kamperen-in-eigen-huis, terwijl je niet eens op vakantie bent!

  Ik hoop voor je dat je snel weer thuis kunt douchen!

  {Mowl: persoonlijk kampeer ik liever thuis dan op een camping. Weet ik in elk geval wie d’r op de wc is geweest.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.