Net als in de film

Een grote hartstocht moet je volgen.
Hugo Claus (1929)

Gisteren keken we ’s avonds naar ‘Yossi & Jagger’. Het verhaal van deze film gaat over de liefde tussen twee officieren in het Israëlische leger. Twee smakelijke heren, als ik zo vrij mag zijn.

Toen we kort daarna voor de nacht naar bed waren gegaan, sloot ik er mijn ogen. Korte tijd later bevond ik mij in op een legerbasis, ongeveer gelijk aan die uit de film. Ik was vrijgezel en de manschappen zagen er allemaal even goed uit. Ikzelf was er ook een flink stuk op vooruitgegaan.

De anderen en ik aten samen, gingen op patrouille, verveelden ons, zongen, speelden. En dat was het wel zo’n beetje. Met geen vinger heb ik mijn makkers aangeraakt.

[Ik heb een nieuw begrip ontdekt: zinloos gedroomd.]

Standaard

3 gedachten over “Net als in de film

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.