Jingle Bells

kerststal

Een edelmoedige en vrijwillige bekentenis ontzenuwt het verwijt en ontwapent het onrecht. Michel Eyquem de Montaigne (1533-1592)

Nou, hij staat hoor. De boom.

’t Was ’n heidens karwei, als ik zo vrij mag zijn. Toen we indertijd kozen voor ’n kunstexemplaar van gigantische afmetingen — twee meter en nog wat, vind ik tamelijk flink — hadden we ons niet gerealiseerd wat ’n helse klus ’t zou zijn om ’t ding op te zetten.

Takje voor takje uitvouwen en insteken met Sky Radio op de achter­grond (de kersttijd is de tijd om van je geloof te vallen) is geen sinecure, dat kan ik je wel vertellen.

Toen ie eindelijk stond en was ingericht verbaasde ik me dan ook helemaal niet dat Brrrr, na ’n tijdje naar ’t resultaat gekeken te hebben, moedeloos mompelde: “Ik zie nou al op tegen ’t afbreken.”

[Wie heeft dat trouwens eigenlijk bedacht, ’n boom in huis? ’n Kiezelsteentje had toch ook gekund? Ik noem maar wat. Met ’n kaarsje d’r opgeplakt, desnoods. Is toch ook leuk?]

Standaard

14 gedachten over “Jingle Bells

 1. Jaartal schreef:

  De string met 200 lampjes is gister overleden, er hangen nog wel veel lampjes in, maar ik ben al weer strontzat van de boom… als we niet op eerste Kerstdag ‘eters’ zouden krijgen zou ik de kerstboom vandaag al weer aftuigen!

  gets!

  {Mowl: heb jij ’n string met tweehonderd lampjes? Mmm.}

 2. Ik zag ook zo op tegen takje voor takje uitvouwen en daarom ligt de kunstboom nog in de schuur in de doos en staat er in de kamer een echte met kluit. Kan ik hem na oud en nieuwe vlakbij de deur in de grond zetten. Heb ik ook een ‘buitenboom’.

  {Mowl: en zo, dames en heren, zijn we getuigen van de aanleg van de natuur van Flevoland.}

 3. Als je wilt kom ik je volgend jaar wel helpen. Het is voor mij ieder jaar weer zo leuk, dat ik eigenlijk de boom iedere week wel zou willen opbouwen (en ook ik heb een boom van 2,4 meter hoog, takje voor takje op te bouwen).

  {Mowl: afgesproken. Opbouwen, hè, niet optuigen.}

 4. Wat een lef om bij een stukje over het kerstfeest de woorden ‘heidens’ en ‘hels’ in de mond te nemen.
  (Overigens hoort het plaatsen van de kerstboom een heidens karwei te zijn omdat dat van oorsprong een heidens symbool is.)

  {Mowl: ik had ’t ook nog over
  duivelse werken willen hebben, maar vond dat ’n beetje te overduidelijk.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.