Ole! Ole! Ole!

Eeuwige trouwNou – het is gebeurd: P en E zijn man en man.

Nu moet je weten dat een feesttje van P en E altijd in het teken van Spanje staat. E heeft Spaans gestudeerd en samen hebben ze een huisje in Sitges. (De laatste keer dat we daar waren troffen we er trouwens bijna de hele buurt van Mowl aan. We hebben veel homo’s om ons heen. We doen het er niet om, maar het is wel zo gezellig.)

Dat betekende dus dat de ceremoniemeesters hadden gezorgd voor twee Spaanse gitaristen die na het moment suprè­¥ de trouwzaal binnenkwamen en de gevoelige snaren beroerden. Roerend.

Maar nu ik jullie toch spreek, wil ik even van de gelegenheid gebruikmaken om jullie de ogen uit te steken.

Na afloop van de receptie werden we in een bus geladen en afgevoerd naar De Kromme Dissel in Heelsum. Zeg niet dat je dat niks zegt, want dit restaurant is é©® van de beste in Nederland. Laat me je het menu (in het kort) even geven.

Om te beginnen Jacobsschelpen met Osetra kaviaar. Dan kreeft met asperges en zeeaster. Wat een goed moment opleverde voor een glas champagne. Gevolgd door in madeirastroop geglaceerde kalfskoontjes met pata negra Iberico ham. Daarna een combinatie van lamsrib, -zadel en rollade. Vervolgens konden we gebruik maken van het kaasbuffet waarna we afsloten met een ‘parade van desserts’.

Lekker? Nee. Onovertroffen!

De bediening was magnifiek – je zag of hoorde ze niet en als ze nodig waren stonden ze er. Dat mag Mowl graag zien. Brrrr en ik zijn het niet eens over de ambiance. Ik vond het oubollig, Brrrr vond het perfect. Gemiddeld komen we dan op een achtenhalf. Het eten levert ongetwijfeld een 10 op, evenals de bediening. Dat komt op een eindoordeel van 9,5. We hebben het zo slecht!

(Maar P en E krijgen een 10. Zeker toen de bus ons weer voor de deur afzette. Persoonlijk was ik minder te spreken over Frans Bauer en de Skihut, die uit de luidsprekers knalden. Brrrr deinde echter lustig mee. De lolligerd.)

Standaard

Een gedachte over “Ole! Ole! Ole!

  1. Pingback: Mowl.eu » De Kromme Dissel

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.