Ondertussen in Israël

put

Tijdens de oorlog zwijgen de wetten. Marcus Tullius Cicero (106-65 vGT)

De nacht is hier rustig verlopen maar ondertussen zijn de raketaanvallen weer hervat.

Ik neem aan dat we vannacht nog wel een keer gevieren in de ‘veiligheids­kamer’ zullen slapen. Als ik het goed begrijp kan die zelfs een directe inslag van een katyusha of die andere soort die ze deze kant uitschieten weerstaan.

Die kamers zijn sinds 1991 een verplicht standaardonderdeel van elk nieuw huis.

[Een kort teken van leven van Bert, een getuigenis van waanzin.]

Standaard

2 gedachten over “Ondertussen in Israël

  1. Mooi citaat van Cicero. Ik had het ooit wel eens eerder gelezen of gehoord, maar nu lees ik het terwijl ik mezelf in een heuse oorlogssituatie bevind, en ik snap hoe waar het is. Je kent me een klein beetje, ik ben verre van oorlogszuchtig, maar na twee nachten in een betonnen kamer met ons vieren en met het einde van deze absurde situatie nog lang niet in zicht kan ik haast niet anders dan onze soldaten luid toejuichen en hopen dat ze hun moeilijke werk zo snel, efficient, en succesvol mogelijk kunnen afronden, met zo weinig mogelijk Libanese/Palestijnse burgerslachtoffers en zo weinig mogelijk doden, gewonden en vermisten aan onze kant.

  2. Het is weer voor het eerst sinds een paar maanden dat ik mij ontzettend druk maak om de situatie in het MiddenOosten. Het wordt alleen maar erger. De wereld kijkt toe en vraagt zich af wat de gevolgen nu weer zullen zijn.

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.