Ontluikend

trap

De werkelijkheid is een trap die niet omhoog gaat en ook niet omlaag. We komen niet van onze plaats: vandaag is vandaag, het is altijd vandaag.
Octavio Paz (1914-1998)

Dit is de trap die we hebben laten bouwen, zodat de poezen op een eenvoudige wijze in en uit het huis zouden kunnen komen.

De treden leiden tot een gat dat voert naar een ingenieus ontworpen kattenluikje. In de veronderstelling dat onze huisdieren slimme beesten zijn, hebben we deze constructie in 2001 laten bouwen. Het kostte enige tijd – maar op enig moment wisten onze poezenbeesten hoe ze de weg naar buiten door het duurste kattenluikje van Arnhem konden vinden. Pas in 2004 realiseerde Pim zich dat een uitgang ook wel es een ingang zou kunnen zijn. Sindsdien is het stil.

Tot gisterenavond.

Pim lichtte ineens zijn hoofdje op en Brrrr was er zeker van dat ie een luikje hoorde kleppen. In ieder geval stond ineens Zus voor de neus. Had zij? Kon zij? Zou zij?

Het bewijs was niet te leveren. Ten eerste heeft zij nog niet geleerd te spreken. Ten tweede had zij ook door het openstaande dak naar binnen kunnen springen. Het wachten was op vanochtend. Ze zou dan beneden, bij de voerbakjes kunnen staan.

[Helaas. Deze morgen mauwde ze als vanouds om toch maar binnengelaten te kunnen worden. We hebben het gedaan. In de stille hoop dat ze ooit de idee achter een kattenluikje weet te ontdekken.]

Standaard

4 gedachten over “Ontluikend

  1. linette schreef:

    Je bent slaaf van je kat of je bent het niet! Er komt een keer een dag waarop de meisjes denken/bepalen dat de komedie lang genoeg geduurt heeft, ik ben bang dat zus jullie al vast in verwarring heeft gebracht en dat de dames met z’n 2en hebben liggen schuddenbuiken.

    {Mowl: schat je ze niet te hoog in?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.