Ontmoet

Haat is het duivelse attribuut van de gevallen engelen: het is de geest die probeert God te zijn, die soms zelfs denkt God te zijn, en die gekweld wordt door aanwijzingen dat dat niet zo is en niet zo kan zijn. Vàclav Havel

“Hoe kon je dat nou doen?” brieste het meisje, dat de dochter kon zijn, tegen de vrouw, die ik meende de moeder te wezen.

Kort daarvoor had een man afscheid van hen genomen – midden in het winkelpad van de buurtsuper. Hij had iets gezegd en ze hadden vriendelijk knikkend naar hem geluisterd, maar gezwegen. Tot hij weg was, dus.

“Ik wist toch ook niet…” begon de moeder, waarna ze al snel zonder woorden kwam te zitten. De dochter gunde haar geen hersteltijd.

“Ik vind het zo stom van je,” zei ze, haar hoofd schuin naar de moeder gebogen, “Je kent hem toch?” Ze benadrukte ‘kent’ alsof dat alles verklaarde. De moeder keek zowel hulpeloos als schuldbewust.

“Ik dacht alleen…” herstartte ze. Weer sloot ze haar mond. Langzaam schudde ze haar hoofd. De dochter wendde zich af en keek getergd naar omhoog.

“Het is wel je vader,” fluisterde de moeder voorzichtig.

Standaard

Een gedachte over “Ontmoet

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.