Ontwikkeling van de coördinatie in rechtopstaande houding en de verplaatsing van het lichaam

kerk

De kogel zag er afzichtelijk uit, nadat hij door de kerk was gegaan. Gust Gils (1924-2002)

Dat ik verward raak zit ’m soms in die kleine dagelijkse beslissingen. Zoals dat je op straat loopt en er een obstakel opdoemt. En dat je dan de afweging maakt om d’r links of rechts omheen te lopen. Wat ik zeg: een kleine dagelijkse beslissing.

Voor anderen misschien. Bij mij werkt dat anders.

Ik zie de hindernis en meteen neemt m’n hoofd een besluit: loop links om de lantaarnpaal heen, bijvoorbeeld. En onmiddellijk wordt een bevel aan mijn lichaam doorgegeven om dat besluit uit te voeren. En dan gaat het mis.

Ik heb namelijk een anarchistisch lichaam. Het hoofd kan nog zoveel zeggen, lijkt het te denken. Ik bepaal wel welke kant we opgaan, praalt het. En prompt worden de benen naar rechts gedirigeerd.

Mijn hoofd raakt erdoor in de war en wordt opstandig. Wat denkt het lichaam wel niet?

[Mijn hoofd en mijn lichaam verkeren nu in staat van oorlog. Compromissen lijken niet gesloten te kunnen worden. Onderhandelingen stranden keer op keer. Ik voel me net Jeruzalem.]

Standaard

3 gedachten over “Ontwikkeling van de coördinatie in rechtopstaande houding en de verplaatsing van het lichaam

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.