Op de koffie gekomen

In de Eusebiuskerk vind tot 6 maart de Kunst afFAIRE plaats. We lieten ons andermaal verleiden om twee vijftig neer te tellen voor een entreekaartje.

Wat zagen we?

Wel. Behalve een door de reformatie en de tweede wereldoorlog jammerlijk verwoest interieur stonden er panelen waaraan schilderijen en foto’s waren opgehangen. Er waren veel stijlen gekopieerd. We herkenden duidelijk een aantal werken à la Herman Brood maar met een andere signatuur. Al snel na de dood van de originele schilder waren de oorspronkelijke werken over hun houdbaarheidsdatum heen. Deze kopieë® waren al bedorven voordat ze waren opgehangen.

Er was ook werk dat nergens op leek. De genoemde foto’s, bijvoorbeeld, waren opgeblazen en zwart-wit, waardoor de indruk werd gewekt dat het wat was.

We deden erg ons best om geraakt te worden. We hadden er tenslotte wel voor betaald om toegelaten te worden in dit heiligdom! Maar helaas verlieten we te snel de warmte van de kerk en bevonden we ons weer in de vrieskou van deze dagen.

Snel naar het Centrum voor Beeldende Kunst. Gratis toegang. En werk dat — ons in elk geval — emotioneert.

[Zo keren we er bijna elke zondag weer terug. En we krijgen nog taart en koffie aangeboden ook.]

Standaard

2 gedachten over “Op de koffie gekomen

 1. rozebeer schreef:

  tjee, een heel ander uiterlijk…. hopelijk werkt deze beter dan de vorige… succes René..
  En Brrrr, je bent toch maar niet langsgekomen?
  Kus vanuit Nijmegen

  {Mowl: het is een verrijking.}

 2. Was je haloscan een beetje zat? Ik kan het mij voorstellen, want ik heb het een tijdje geleden ook de deur uit gedaan.

  {Mowl: ik was eigenlijk al die verschillende servers zat, zoals ik op 25 februari schreef. Dus zijn we overgestapt op onze eigen server. De oude postjes zijn — gelukkig! — heelhuids geïmporteerd. Aan de oude haloscan-commentaren wordt nog gewerkt. Hoewel ik vrees…}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.