Opstaan voor iemand misstaat niemand

vol

Wij leren soms meer van het zien van kwaad dan van het voorbeeld van het goede. Wij doen goed ons er aan te wennen, lering te trekken uit het kwaad, dat zo algemeen is, terwijl het goede zo zeldzaam is. Blaise Pascal (1623-1662)

Een vergeten tas plaatste me in een fractie van een seconde voor een duivels dilemma.

Het ding was achtergelaten door een jongen en een meisje die zonet de trein al bebbelend waren uitgelopen. Daardoor waren twee zitplaatsen vrijgekomen, waarvan d’r één voor mij zou zijn. Ik had, in de overvolle coupé, al lang genoeg moeten staan, vond ik.

Maar ja. Die tas, hè.

“Jullie vergeten je tas!” riep ik nog, maar ze hoorden ’t al niet meer. Mensen keken me onderzoekend aan. Wat zou ik doen?

[Ik deed ’t stomste wat je maar kunt bedenken. Ik pakte de tas en rende achter ’t stel aan, terwijl de lading nieuwe reizigers door de deuren drongen. Ze bedankten me nog wel, de jongen en ’t meisje, maar m’n zetel was ik kwijt. Verdikkeme.]

Standaard

11 gedachten over “Opstaan voor iemand misstaat niemand

 1. Possum schreef:

  What a shame would it be if Cyberjunk didn’t come back.
  After reading her , you must be thinking
  you’re attracting the wrong crowd.
  She must be super-intelligent….?
  Aren’t you happy that she likes YOUR writing at least ?

  {Mowl: ik heb haar geschreven dat ik hoop dat ze vooral blijft reageren. Ben benieuwd.}

 2. Eerste klas reizen en toch moeten staan. En nog erger: kun je ook al niet op de iBook werken die wel zes uur meegaat.

  {Mowl: m’n dagelijkse woon-werkverkeer wordt georganiseerd door een treinmaatschappij die geen eersteklas meer kent. Kun je ’t je voorstellen? Ik, tussen ’t plebs?}

 3. Cyberjunk schreef:

  Ik moet er nog eens goed over nadenken of ik wel op deze blog wil blijven reageren of de commentaren wil blijven lezen. Misschien blijf ik het doen, maar dat weet ik nog niet zeker. Dat is dus afwachten. Jouw stukjes blijf ik zeker lezen, want die vind ik heel erg leuk. Je hebt er dus sowieso een trouwe lezeres bij, ik hoop dat je dat kunt zien aan mijn IP nummer. Als je uitleg wilt waarom ik twijfel of ik de comments wel wil blijven volgen, dan stuur je maar een mail, je zult mijn mailadres wel hebben, want dat moest ik vermelden. En jouw adres kan ik nergens vinden. En ik ga er hier verder niet op in. Maar je mag het ook laten voor wat het is.

  {Mowl: ik heb je ’n berichtje gestuurd.}

 4. Ach, U wordt vast beloond in ofwel het hiernamaals danwel in ee volgend leven.
  Het gaat erom of je zelf vind dat je goed hebt gedaan.

  {Mowl: ik vind altoos da’k ’t goed heb gedaan.}

 5. Kitty schreef:

  ’tis natuurlijk een flinke opsteker voor je karma 😉

  {Mowl: da’s mooi, maar ’k moest de rest van de reis wel blijven staan.}

 6. Cyberjunk schreef:

  Je was niet stom, maar juist ontzettend aardig. Ik zou niet achter die luitjes zijn aangegaan. Dat ze je bedankten mag trouwens een wonder heten, dat komt tegenwoordig weinig meer voor. Leuk om te lezen dat er iemand met de trein reist, soms denk ik dat ik de enige ben, de meeste mensen die ik ken hebben een auto en/of een gigantische hekel aan de trein.

  {Mowl: ik heb ’n hekel aan m’n treinmaatschappij. Ik hou zielsveel van reizen met ’t spoor.}

 7. P0ssum schreef:

  The price for being a good role model
  is sometimes high.
  Probably the reason
  why they’re few and far between.

  {Mowl: ’t valt niet altijd mee, kan ik je wel vertellen.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.