A contrario

griepsetje

Als ik hoor zeggen: ‘We hebben alle mogelijke voorzorgsmaatregelen genomen…’, dan weet ik dat het zaakje verloren is. Yvan Audouard (1914-2004)

’t Werk heeft maatregelen getroffen tegen de Nieuwe Griep N1H1 (v/h de Mexicaanse Griep, v/h de Varkensgriep): we hebben allemaal ’n griepsetje (zakdoekjes, reinigingsdoekjes en desinfectiemiddel) gekregen en nadere instructies om de verspreiding van de pandemie ’n halt toe te roepen.

En daar gaat ’t mis.

Ik citeer regel 4: Raak zo min mogelijk uw mond, neus en ogen aan.

Oeps.

Zeg tegen mij: niet aanraken! Niet beroeren! Niet betasten! en alles begint te jeuken. Er openbaart zich stante pede ‘n obsessieve-compulsieve stoornis waardoor ik dwangmatig alles wat niet mag aanraak, wat ongeoorloofd is beroer en ’t verbodene betast.

[Ik wrijf de ganse dag in m’n mondhoeken, over m’n neus en in m’n ogen. Ik word d’r gek van. Maar dat kunnen natuurlijk ook de eerste symptomen zijn.]

Standaard

8 gedachten over “A contrario

  1. Dat desinfecteren is juist de nekslag voor de mensheid. We leven zo hygiënisch dat onze weerstand zo laag is dat tegenwoordig elk virusje een pandemie kan veroorzaken. Ik zeg: Steek maar lekker die vinger in je neus en daarna lekker aflikken!

    {Mowl: je wilt niet weten waar ik zoal m’n vinger insteek.}

  2. “Don’t push this button!” Ook leuk is dat de bijbehorende folder is gedrukt in 2007. Wanneer was de Mexicaanse Griep ook alweer “ontdekt?” 2008, was’t niet?

    {Mowl: je zou d’r bijna paranoïde van worden.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.