Raak!

Ridderstraat 11, Nijmegen
Telefoon (024) 322 36 56
keuken open 17.30-21.30, zo gesloten

We hadden het de Beer al heel lang beloofd, maar nu zijn we dan toch bij hem wezen eten.

‘Bij hem’, dat is Mangerie Heertjes in Nijmegen. (De Beer spreekt altijd over ‘De Vlaamsche Pot’ – maar wij vinden dat de werkelijke naam ook wel es genoemd mag worden. Bij deze dus.)

Van tevoren zeiden we tegen mekaar: “Wat als het tegenvalt?” “Nou, dan zetten we toch gewoon geen recensie bij Mowl.” “Okee.” Maar het viel niet tegen.

Je moet weten, bij Heertjes kies je niet uit een menu. Wat je op je bordje krijgt blijft altijd een verrassing. Je zegt alleen vooraf wat je niet lust en de kok maakt er dan iets van. Letterlijk.

Ik wilde bijvoorbeeld geen orgaanvlees. Brrrr geen bloemkool. Van mij hoeft het eten me niet aan te kijken. Allebei wilden we geen oesters. Met deze wensen werd rekening gehouden.

Wat hebben we allemaal gegeten? Ik herinner me een forelmoes die meer dan zalig was. Brrrr kreeg zijn zwezerik (hij had de Beer er voldoende hints voor gegeven). Ik (blas鬠ik weet het) heb dat als kind te vaak gehad, maar weet dat mijn moeder het perfect zou vinden. Wat hadden we nog meer? (Beer, help es even.)

We sloten af met lamsrack. Mals en perfect. En dan ben ik nog de helft vergeten. (Ik weet zeker dat het menu nog wordt aangevuld, dus dat maakt me wat gemakzuchtig.)

De beoordeling. Brrrr en ik konden het er niet over eens worden.

Eerst maar es de bediening. Brrrr gaf hem (de Beer dus) een 10, ik kom niet verder dan een 9½. Ook voor de ambiance geeft Brrrr een 10. Ik niet. Ik geef (vanwege het uitzicht) Heertjes een 8. En dan het eten. Brrrr’s avond was perfect – hij geeft (hoe verrassend) er een 10 voor. Ik ben voorzichtiger en volsta met een 9. Je moet niet meteen alles geven, vind ik.

De eindbeoordeling komt daarmee op 9,3.

[Maar het blijft knap om deze score te overtreffen.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.