Ramptoerist

hengelo

Slechtheid en lelijkheid zijn van dezelfde aard en botheid is de moeder van beide. Sir Osbert Sitwell (1892-1969)

De ene dag ontdek je een toekomstige superster, de volgende bevind je je in Hengelo, Overijssel ((Ter onderscheiding van Hengelo, Gelderland.)). Mijn leven gaat van himmelhoch jauchzend tot zum Tode betrübt.

Hengelose meisjes praten allemaal als Ilse de Lange en Hengelose jongens zijn ook niet te verstaan. Maar dat is begrijpelijk – wat zou je ook te melden hebben wanneer je in zo’n naargeestig oord moet leven en sterven?

De stad moet ooit door een waanzinnige stadsarchitect platgegooid zijn om het met een betonnen graftombe te bedekken. Zelfs in de stralende zon is treurigheid troef.

Natuurlijk zal Hengelo, Overijssel ook best wel haar mooie kanten hebben. En natuurlijk heb ik de stad net op haar slechtst gezien. En vanzelfsprekend ben ik een snob.

Maar moeten wij daarom niet iets doen om het leed van de Hengelose bevolking te lenigen? Een nationale aktie voor de oostelijke bleekneusjes?

Je hebt natuurlijk Dafur en Suriname. En ook in Afghanistan en Irak is het minder leuk.

Maar, denk toch, Hengelo! Overijssel!

[Als jullie nou es beginnen met geld naar mijn rekening over te maken. Dan zorg ik er wel voor dat het goed terecht komt.]

Standaard

3 gedachten over “Ramptoerist

  1. Hmmm Laatste poging om hier iets te posten.

    Ik vind dit een mooi initiatief René. ‘k Wil je er heel graag bij helpen en ik bied bij deze ook mijn rekeningnummer aan, waarbij medelevende bloglezers ook hun gulle stortingen kunnen doen. 🙂

    {Mowl: ik ben blij dat het je weer lukt om te reageren. Maar ik denk dat één rekeningnummer meer dan voldoende is.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.