Apart

verkeersbord

Als iemand vol vertrouwen in de richting van zijn dromen gaat, en het leven durft te leven dat hij zich heeft voorstelt, zal hij een succes hebben dat hij nooit had verwacht. Henry David Thoreau (1817-1862)

Zus (niet de poes) ontdekte er ooit es één in Namibië, ikzelf vond iemand in Parijs. En verder weten we dat er een soldaat uit de Amerikaanse Burgeroorlog begraven ligt in New York. Maar verder zijn mensen met onze familienaam zeldzaam in de wereld. Zo blijven we bijzonder.

Ik keek dan ook op toen ik hoorde dat een collega een afspraak had met een mevrouw die heette zoals ik.

Ongegeneerd nieuwsgierig liep ik naar de receptie. Behalve een zwarte vrouw zag ik er niemand wachten. Ik boog me voorover naar de receptioniste.

“Ik zag mijn naam op de afsprakenlijst.” zei ik. De receptioniste knikte en wees discreet naar de donkere dame. Ik keek heen en weer.

“Zij?” vroeg ik. De receptioniste knikte.

“Gunst.” zei ik. “We breiden uit.”

[De mevrouw bleek niet uit Namibië maar uit Trinidad en Tobago te komen. Uit twee eilanden tegelijk maar liefst! Ik zei toch dat we bijzonder zijn?]

Standaard

4 gedachten over “Apart

 1. Ik heb ook een apart verhaal, en dat gaat over jullie…
  TanteBeer bezocht ook regelmatig jullie log, maar als ze jullie een bezoek had gebracht reageerde haar computertje niet meer en moest ze afsluiten door de stroom van haar apparaatje af te halen. Het is me een raadsel…
  En nu Brrrr pas een reactie bij mij heeft achtergelaten kan ze 0ok niet meer op mijn log komen zonder dat haar moderne apparaat op tilt slaat… Snappen jullie er iets van?
  Ik niet in ieder geval haha

  {Mowl: windoos?}

 2. Jeand'A schreef:

  …en…eh…………….
  je weet zeker dat jìj niet de uitzondering bent,
  die de chocoladebruine regel bevestigd???

  {Mowl: wie zal het zeggen?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.