Rijkdom

Als je vraagt naar de zin van het bestaan kan ik je alleen maar antwoord geven vanuit ons eigen perspectief: eten en drinken. Lèkker eten en drinken, om precies te zijn. Liefst in goed gezelschap.

Wat dat betreft zijn we gezegend. We hebben enkele kringetjes waarmee we — thuis danwel uit — van de goede vruchten van het leven kunnen genieten. Ik noem een B en S. En wat te denken van de M en M’etjes en B en W? Maar vlak vooral onze goede vrienden P en E niet uit. Je weet wel, die in april zijn getrouwd en met wie we in hun appartement in Sitges mochten verblijven.

Op gezette tijden dineren we bij elkaar. Gisteren was het hun beurt om ons te ontvangen.

Toen we arriveerden was de rosé al ingeschonken en we werden naar de voorkamer genood. Verschillende toastjes met tapas en filet americain moesten onze eetlust opwekken. Na korte tijd mochten we mee naar de eetkeuken.

Net als wij houden P en E van mooie serviezen en — zeg nu zelf — de aankleding is vaak al de helft van het genoegen. Ons volk kun je daarvoor wel om een boodschap sturen, dunkt me. Oorlogen zul je met ons niet winnen en ook voor het zware werk zijn wij niet in de wieg gelegd. Maar als er iets gedecoreerd moet worden staan wij ons mannetje!

We begonnen met een staafje geitenkaas in Ardenner ham op een bedje van rucola sla. Hierna een overheerlijk biefstukje met een een stronkje witlof, omwikkeld in ham en danish blue. Daarbij aardappelpuree. Overigens kiezen P en E ook voor zoveel mogelijk biologisch eten. De meningen zijn verdeeld of je het altijd proeft, maar de wereld zal in elk geval niet door òns wanbeleid ten onder gaan. Dat het maar even gezegd is.

[Even aanstippen dat het brood bij voor- en hoofdgerecht kwam van het Oudste Bakkertje van Arnhem, De Meijer. Als ik er aan denk zal ik het daar nog wel eens over hebben. Help je ’t me onthouden?]

Als dessert kwam een schotel met een klein appelflapje en een bolletje vanille-roomijs. Daarop was kaneel gestrooid. We sloten af met de koffie in de voorkamer.

[In de tussentijd hebben we onze beider woningen heringericht en geverherbouwd. Daarover praten is altijd leuk.]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.