Rouw siert Electra

rouwwimpel

Zwakke karakters weten hun vreesachtigheid slechts te overwinnen door opwinding. C.J. Wijnaendts Francken (1863-1944)

Stel je toch es voor dat Hare Majesteit iets vreselijks overkwam. Dat ze op d’r vakantie al skiënd haar eeuwigheid tegemoet glijdt. Of dat de kabel van de stoeltjeslift het begeeft. Je moet er niet aan denken.

Nou ja, af en toe dan toch stiekem. Wij tenminste. Sinds kort hebben we namelijk een rouwwimpel aangeschaft.

Kijk, een vlag halfstok hangen kan natuurlijk, maar dat is zo gewoon. Een rouwwimpel is veel sjieker. Past veel beter bij ons. Want zo zijn wij.

Nu is het alleen nog afwachten geblazen.

[Niet dat persé de Majesteit naar haar grootje moet, hoor. D’r zit nog genoeg ander potentiëel rouwmateriaal in het Koningshuis. Of zou de nieuwe regering al reden genoeg zijn voor gepast vlagvertoon?]

Standaard

4 gedachten over “Rouw siert Electra

 1. Daan schreef:

  Ik heb vanavond Halina Reijn haar Electra zien sieren. Ik weet niet of jullie net zo van Halina houden als ik doe, maar jongens, als jullie morgen of overmorgen niets te doen hebben gaat dat dan zien. Vandaag was niet uitverkocht en ik heb toch Peter’s ongebruikte kaartje voor een biertje kunnen afstaan aan een kunststudent die zijn studentenpas vergeten was dus ik voelde me ook nog een goed mens.

  {Mowl: een snelle blik op de speellijst leert een incompatibilité d’agenda.}

 2. Bas schreef:

  Kan me er wel iets bij voorstellen, als je iets aanschaft wil je er ook gebruik van maken, zonde om het in de kast te laten liggen.
  Sjiek rouwen, wordt dat de nieuwe trend?

  {Mowl: zodra het een trend wordt houden wij ermee op.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.