Schoon genoeg

Ik lag in bed en staarde naar het plafond.

Al dagen had ik me nauwelijks gewassen, om van scheren maar te zwijgen. Ik begon te ruiken. Er moest iets gebeuren. Vandaag nog. Maar hoe?

Ik kon niet lang genoeg staan om me uitgebreid te douchen. Laat staan dat ik genoeg uithoudingsvermogen had voor de verdere verzorging. Ik moest zien op de een of andere manier te zitten onder de warme waterstralen.

Ik dacht na. Hadden we niet ergens een klapstoeltje? Een witte, geloof ik. Of een zwarte – maar wat deed de kleur er toe. Ja, dat was het. Een klapstoeltje. Maar waar? In de gym – waarschijnlijk wel.

Mijn lichamelijke situatie was dusdanig dat ik elke mobiliteit van tevoren doornam. Geen overbodige bewegingen, geen meter te veel, geen handeling die niet echt noodzakelijk was.
Ik stelde me voor dat het klapstoeltje inderdaad in de gym was. Dat ik het pakte en meenam naam de badkamer. Dat ik het stoeltje openklapte en over de rand van het bad –

Stom! We hebben een bad!

Korte tijd later lag ik te genieten van het warme water. Met de handdouche binnen handbereik wist ik me weer helemaal te verschonen. Ik had ook nog een flesje jeneverbesolie gevonden. Een weldaad voor de spieren, aldus het opschrift. Mmm.

(Ik heb gisteren een half uur liggen weken. Vandaag had ik daar geen tijd voor. Vandaag komt Marco. Hij kan elk moment komen.)

Standaard

Een gedachte over “Schoon genoeg

  1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Da!

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.