Shallow grave

beveiliging

De moraal voelt zich onveilig in een broek. Francis Picabia (1878-1953)

“Hij wil ’t zelf.” was ’t antwoord op de nooit gestelde vraag.

Wat ik wilde weten, was waarom iemand met ’n bovengemiddelde intelligentie in de eenentwintigste eeuw willens en wetens neukt zonder condoom.

“Hij wil ’t zelf.”

’t Was niet over z’n bedgezellen in ’t algemeen gezegd, maar over z’n speeltje van de laatste tijd. Die thuis nog ’n man heeft rondlopen — wat d’r natuurlijk buiten staat, maar toch. Bij Russische roulette zet je in ’t gemeen de loop tegen je eigen hoofd alleen.

“Hij wil ’t zelf.”

Met intelligentie had dit allang niks meer te maken.

[Soms denk ik: bemoei je toch niet steeds met iedereen. Maar dan denk ik weer: misschien zou ik dat es vaker moeten doen,]

Standaard

9 gedachten over “Shallow grave

 1. Wat vinden het speeltje van de laatste tijd en diens bespeler van de laatste tijd van 1 & ander? De openbaarmaking bijv.? Ik ken ze niet, maar ze bestaan.

  {Mowl: da’s wat ik kan bevestigen. Ze bestaan. Overal. Maar achtervolg mij niet met waarheidsvinding.}

 2. Valt dit nou ook onder outing? Onbeschermd hoeft niet onveilig te zijn, het hangt wel af van je verdere gedrag. En ik snap ze wel, ik haat condooms.

  {Mowl: interessant, dat idee dat onbeschermd neuken niet per se onveilig hoeft te zijn. Leg es uit. En, nee, ik out niemand. Dat je vermoedens denkt te hebben, is geheel voor eigen rekening.}

 3. Kitty schreef:

  Ik hoor het ook zo vaak om me heen; dat er wordt geconsumeerd zonder condoom (als er spraken is van niet-vaste en/of wisselende relaties en/of ‘ avontuurtjes ‘)… Ook in de heterowereld dus.

  Mensen waarvan ik dacht dat ze verstandiger zouden zijn en mensen waarvan het me ook niets verbaasde. Het ergste is dan nog dat ze ook onschuldige mensen (zoals het zoontje dat nog borstvoeding krijgt) erin mee slepen. In mijn ogen ben je dan geen knip voor je neus waard. Dat had dan weer met drank te maken (makkelijk om dat de schuld te geven).

  En sommigen schamen zich om over condooms te beginnen. Dat begrijp ik ook niet: nee, dan loop je lekker een SOA op: alsof dat wel de normaalste zaak van de wereld is.

  {Mowl: ik deel je verontwaardiging.}

 4. Karoline On Line schreef:

  Iedereen snapt toch dat je je l*l niet zonder regenjasje ergens in moet dopen… Dat heeft volgens mij niks met intelligentie te maken hoor, meer met gezond verstand.

  {Mowl: van sommige mensen verwacht ik meer.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.