Skeet

duif

Terreur bestaat voor het grootste deel slechts uit nutteloze wreedheden gepleegd door bange mensen om zichzelf gerust te stellen. Friedrich Engels (1820-1895)

Ik zweer je: ik ben maar net ontsnapt aan een zelfmoordduif! Het was niet deze, op de foto, maar wel eentje die d’r op leek.

Ik fietste op mijn gemak door de stad toen het beest voor mijn wielen neerstreek. Opeens. Ik schrok me wild. Net zo wild als hij me aankeek.

Met moeite wist ik de vogel te ontwijken, maar dat was blijkbaar niet naar de zin van de boomkip.

Welke kant ik ook opging, het dier deed zijn best om een serieus ongeval te veroorzaken. Met alle mij denkbare gevolgen van dien.

Opluchting voelde ik en een lichte siddering toen ik even later het grimmig uitziende pluimvee definitief had weten te ontwijken. Ik trapte extra hard op de pedalen en schoot als een speer buiten bereik van de tortelterrorist.

[Ik heb niet eerder gehoord van de bomduif. Wel van de plofkip. Maar da’s weer wat anders.]

Standaard

5 gedachten over “Skeet

 1. Eric schreef:

  Hij is hardnekkig. Volgens mij is dit dezelfde duif die vandaag net voor de wielen van mijn toch duidelijk rijdende auto neerstreek. Hij had nog mazzel dat ik wel ABS en geen achterliggers had…

  {Mowl: stamt ‘duivel’ niet van ‘duif’ af?}

 2. Duiven… ze lijken allemaal op elkaar.

  Hier in Groningen is het ook vreselijk gesteld wat dat betreft… ik snap niet dat ze niet massaal uitsterven door verkeersongelukken.

  {Mowl: verkeersongelukken in Groningen? Als iemand struikelt over een klomp?}

 3. Bee schreef:

  Zo heb ik een kat. Al 12 jaar. Ik vraag me wel eens af: is het zinloos leed dat ik niet op haar stap…of als ik – uiteindelijk- wel een keer boven op haar sta?

  {Mowl: waarom zou iemand op een kat gaan staan?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.