Slijk

geld

Je kunt voor geld een heel mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart. Josh Billings (1818-1885)

In deze dagen voordat het grote schransen gaat beginnen, moet je alvast een beetje aan je gezondheid denken. Dus kon je me pas bij de frietboer vinden. Onze favoriete patatbakker bakt in cholesterol-verlagende plantaardige olie – je kunt er dus nooit teveel van binnenkrijgen. Alles voor hart en bloedvaten, zeg ik altijd maar.

Hoe dan ook – dit gaat over de andere aanwezige gasten bij de snackmaker: een vader met zijn twee zonen. De man trakteerde zijn kinderen op een broodje knakworst (hij had waarschijnlijk niet gehoord van de gezonde aspecten van de frituur aldaar) en rekende af.

"Mag ik even kijken?" vroeg de oudste aan de uitbater. De patatbakker is Grieks en dus een kindervriend; hij noodde de jongen achter de counter.

In plaats dat de knul naar de frituur liep, wandelde hij rechtstreeks naar de openstaande kassa en wierp een snelle blik in de lade. Daarna snelde hij terug naar zijn vader.

Hij nam een hap van zijn broodje en zei, vertrouwelijk, maar zo hard dat iedereen het kon horen: "Wij hebben meer geld, pap!"

[De vader grijnsde ongemakkelijk. De patatman fronste zijn wenkbrauwen en schoof de kassala dicht.]

Standaard

2 gedachten over “Slijk

  1. Hahaha… kinderen en hun onschuld (ja..beetje standaard uitspraak, ik weet het). Ach, misschien beheert dat kind het geld wel in de familie!

    {Mowl: onschuldige kinderen? Je gelooft daar in?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.