Spoelt u maar

zetpil

Onwetendheid is niet zo laakbaar als kwakzalverij, maar indien zij pillen voorschrijft kan zij wel eens meer kwaad doen. George Eliot (1819–1880)

“Alstublieft, kan iemand me hel­pen?” Na deze emotionele hulp­roep ver­scheen de noodarts in ’t verre Velp, waar Peter en Edwin ons heen hadden gebracht. Ik had in de loop van de dag buik­klachten ontwikkeld die tegen ’t vallen van de nacht on­houdbaar waren gebleken. Na am­pel onderzoek, besloot de dokter dat ik last van obstipatie had en dat ze me ’n klysma toe zou dienen.

“En nu naar huis racen.” maande ik ’t toegewijde drietal in de wacht­kamer. De arts had immers gezegd dat ’t middel binnen ’n half uur kon toeslaan — “Soms zelfs binnen ’t kwartier.” had ze d’r waar­schu­wend aan toegevoegd.

[“Gebeurt ’t wel es vaker dat zo’n klysma niet werkt?” vroeg ik ’n aantal vruchte­loze uren later verkrampt aan Brrrr, die wel vaker met dit bijltje heeft gehakt. Hij knikte. “Zo vaak.” zeidie. Hij had gelijk. De gierput bleef inderdaad vooralsnog stevig gesloten.]

Standaard

6 gedachten over “Spoelt u maar

  1. Hopelijk ben je snel weer beter, want buikkrampen kunnen echt vervelend zijn.
    Zou wel wat te maken kunnen hebben, met het feit dat je gestopt bent met roken.

    {Mowl: dat hoor ik meer.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.