SPQN

luikse sfeermarkt

Beter een paar fatsoenlijke lieden dan hele volksstammen. Oliver Cromwell (1599–1658)

Het was er oranje – veel. Het was er blond – heel veel. Het was er trainingspakken en tatoeages – allemachtig veel. Het was tweede pinksterdag in Dukenburg Lindenholt, Nijmegen.

Er is daar en dan een markt waar je overtollige spullen kunt verkopen. En omdat Brrrr het huis had opgeruimd, waren we daar ruim in voorzien.

“Ik ga vroeg.” zei hij, “Kom jij maar later.”

Dus was het pas tegen enen dat ik me schuifelend door de menigte begaf, opzij geduwd door kinderwagens, afgesneden door rolstoelen. Ik kreeg ellebogen in mijn gezicht en schoppen tegen mijn hakken. En al dit zinloze geweld ging met een opmerkelijke vanzelfsprekendheid gepaard.

Zwijgend en verbijsterd schoof ik, voetje voor voetje, verder. Mijn verstand op nul – alles waaruit kon blijken dat ik een intelligent wezen ben had ik geblokkeerd. Ik wist me toegetreden tot het SBS-niveau.

“Hé, daar issie!” hoorde ik Brrrr roepen. Ik liep als een zombie op hem af.

“Wat kijkt ie geschrokken.” merkte een omstander op.

“’t Is hier zeker te volks voor ‘m.” meende een derde.

[Ik ontkende – natuurlijk. Maar de man had wel gelijk. Ik krijg kriebels van het canaille en het crapuul. En ze planten zich steeds sneller voort, lijkt wel.]

Standaard

2 gedachten over “SPQN

  1. Of je kunt gewoon volkse feesten als braderieen en rommelmarkten vermijden. Gewoon online je spullen verkopen via Marktplaats of zo.

    {Mowl: kom je nou mee.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.