Sterk (2)

bowflex

De geest is niet zo sterk als het lichaam.
Alexis Carrel (1873-1944)

Over enkele dagen loopt Het Bestand af. Maandag komen Fred En Zijn Bende weer. Het wordt tijd ons voor te bereiden op de tweede helft van de verbouwing.

Hierbij hoort ook het ons ontdoen van overbodige spullen. Voor het grootste deel gaat dat moeiteloos. Een enkele keer doet het pijn. Afscheid nemen van een ding kan het einde van een tijdperk betekenen.

Voor mij betekent de afronding van de verbouwing dat ik afstand moet doen van mijn trouwe fitness-apparaat. Jarenlang heb ik er dagelijks mijn spieren op afgebeuld, maar nu is er geen plaats meer voor in dit leven.

De gym wordt bibliotheek – hoe toepasselijk. Het Heiligdom van het Menselijk Lichaam wordt getransformeerd tot de plek waar de Geest huist. Er is geen plaats meer voor mijn Bowflex Power Pro.

Laat ik duidelijk zijn: de verbouwing is hooguit de aanleiding voor deze wende. Al jarenlang heb ik beweerd dat mijn verslaving voor de krachttraining en spierontwikkeling een tijdelijke is en op een zekere dag, bij het behalen van een bepaalde leeftijd, zal worden gestopt. Dat ijkpunt had ik overigens al lang gepasseerd. Maar zolang ik niet aan mijn aan mezelf gedane belofte werd herinnerd bleef ik gewoon nog slaaf van mijn apparaat.

Nu is er geen weg meer terug. Het ding staat te koop. Op eBay en speurders.nl.

[Ik ben zo benieuwd wie z’n nieuwe baasje wordt. Als ie d’r maar goed voor zorgt.]

Standaard

4 gedachten over “Sterk (2)

 1. Wim schreef:

  Hej Brrrr,
  Al zoekend naar een handleiding voor een Bowflex kwam ik je site tegen en natuurlijk ook het bericht van je verbouwing en de bowflex.
  Ik heb de bowflex afgelopen zaterdag bij je afgehaald en mijn zoons (9 en 12) zijn erg onder de indruk wat je er allemaal mee kunt. We hebben het afgelopen weekend al het nodige getraind. Lachen was het wel. Jasper setjes van 15 doen en kijken of de spierballen al groter zijn.
  Ik zou zeggen veel succes met je verbouwing en wij gaan weer aan het trainen met veel plezier.
  Wim

  {Mowl: jullie zijn te benijden. Veel plezier ermee.}

 2. Wat een hoogst merkwaardig geval. Ik heb nog nooit zo een fitness-apparaat gezien. Het lijkt een tandartsstoel met voelsprieten.

  {Mowl: het is toch heus een gerenommeerd merk, hoor.}

 3. Het is belangrijk om af en toe een fase in je leven af te sluiten. Als je maar zorgt dat je nu niet dik wordt, nu je je fitness maatje kwijt bent.

  {Mowl: zou je dan niet meer van me houden?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.