Stijl

poetsen

Het meeste op de wereld slijt niet door gebruik, maar door poetsen. Erich Kästner (1899-1974)

Dit stukje is een moetje. Kortgeleden heb ik de stijl van de letters aangepast aan de stijl van Mowl: modern, schreefloos, onopgesmukt. Dat viel niet bij iedereen in de smaak.

Normaalgesproken haal ik daar m’n schouders over op, maar ’k besloot ditmaal toch es de proef op de som te nemen. ’t Is tenslotte zondag, nietwaar? Tijd voor huishoudelijke klusjes.

Dus scheep ik jullie op met een vraag, waarvan ’t antwoord er waarschijnlijk niet toe doet. Want vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar ’k doe d’r verder toch niks mee.

[En de vraag luidt: welk lettertype vind jij ’t best bij Mowl passen: dat van de eerste, tweede of derde alinea? Of van de uitsmijter?]

Standaard

20 gedachten over “Stijl

 1. de meerderheid bepaalt, begrijp ik. en niet degenen die er verstand van hebben. beetje de nieuwe nederlandse politiek zegmaar.

  geeft niks verder. ik heb een paar lezenswaardige jaren beleefd dankzij jou.

  vaarwel hoor!

  {Mowl: democratie? Hier? Ja, dahag! Alleen als ’t me uitkomt.}

 2. Marloes schreef:

  Twee voor de leesbaarheid, twee voor de mooi, twee voor de strakheid en twee voor de subtiele blend met de achtergrond. Twee dus, of had je dat al begrepen?

  {Mowl: elf. Dat begrijp ik.}

 3. Cat schreef:

  Drie. Maar voor de leesbaarheid is het twee. Maar verder maakt het toch niets uit wat ik zeg…dus dit is gewoon lekker verpozend neertikken…

  {Mowl: ik tel ’ als tien. En de mening van ’t volk telt heus wel. Zolang ’t ook de mijne is.}

 4. 1! Die sluit het best aan bij de subtiele inhoudelijke nuances en draagt derhalve optimaal bij aan de eenheid van woord en beeld.

  {Mowl: je stem staat genoteerd. ’k Geloof d’r niks van.}

 5. Mirjam schreef:

  Ook ik stem voor de tweede alinea. En die van de uitsmijter is prima voor een uitsmijter. Dat moet mijns inziens in ieder geval een ander lettertype zijn dan de alinea’s.

  {Mowl: zes.}

 6. Ik vind het lettertype van de tweede alinea ook het mooiste en meest bij jou passen René.
  Mannelijk en toch zacht. Helder en toch wat mysterieus. 😉 Maar vooral duidelijk voor de al iets oudere lezer ahahaha!
  ja ja, ook voor mij!

  {Mowl: vijf (matijn, tel je mee?)}

 7. Voor mij ook alinea twee, om de rest te kunnen lezen moet ik al bijna mijn leesloep pakken .. Die kleine letters van de uitsmijter zijn al niet meer aan mij besteed.., net zomin als die wazige letters onder de foto.. (als ik dan toch kritiek mag geven!)

  Wat mij betreft dus terug naar hoe het was! Ook al benoem jij dat zelf kennelijk als minder modern en meer opgesmukt.. Voor mij mag je dat van voorheen benoemen als beter leesbaar en praktisch prettig!
  Maar och, wat zit ik me uit te sloven op deze regenachtige zondagmorgen (waarbij het ook nog eens een uur later is dan ik dacht.. )Je doet er toch niks mee… wat een vrijheid..!

  {Mowl: nummer vier — ik ga es kijken naar de fotobijschriften.}

 8. Possum schreef:

  Pragmatism is the only thing to go by for me these days.
  My eyesight is not what it used to be,
  so I go for the second alinea.

  {Mowl: das twee.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.