Stroming

In een snelvaart werd er een schot gelost vanaf de zijlijn. Al snel gingen de lichamen één voor één het water in. De superieure golven gaven zich over aan onmacht. Het water danste nu over van het rood, die zich deed verschijnen. Maar spoedig kwamen de hoofden weer naar boven drijven.

Er werd gehapt naar lucht en adem. Zo te zien door een man. Zijn handen gingen nu flink tekeer en alles ging in gelijke banen. Hij moest wel, hij had weinig keus of ze wilden verliezen, maar dat wilde geen van allen. Denderend waren alle ogen gefixeerd naar de finish toe.

Een cameraman was aan de zijkant bezig met zijn camera. Hij zoomde zijn lens in op de gebeurtenis en kon alles nu voor zich voelen. Tot zijn verbazing zag hij het gebeuren, dat wat anderen niet konden zien. Zag hij op haarscherpte van dichtbij. Een tragedie op zijn gezicht weerspiegelde zich dan ook. Hij aarzelde zich geen seconde en sprong het water in.

Ferdi zwom zo hard als hij kon. Want de dreiging begon zich te transformeren tot een welste gevaar. Hij moest snel zijn voordat het te laat was. In een waas dook hij nu zo diep mogelijk. Toeschouwers aanschouwden de dappere man vanuit alle hoeken. Hij kwam naar boven drijven. Eindelijk uit zijn waak keek hij om zich heen. De stroming was al wel verraderlijk kil en dan moest de wedstrijd nog beginnen.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.