Zin

installateur

Wat is funester dan te werken, te denken en te voelen zonder innerlijke noodzaak, zonder een diep persoonlijke keuze, zonder lust? Als een automaat van de ‘plicht’? Friedrich Nietzsche (1844-1900)

Voor het huis stond een installateur zijn bestelwagen uit te pakken. Aan de overkant van de straat was zijn collega hetzelfde aan het doen. Een jongedame passeerde de man. Ze was het type dat hetero’s ‘lekker ding’ zouden noemen. Nou ja, in elk geval hetero’s als de installateur.

Hij keek haar na om meteen daarna contact met zijn collega te zoeken. Daarbij stak hij zijn tong lebberend naar buiten.

Het ritueel herhaalde zich nog twee keer: nog twee keer keek de man de weglopende vrouw na, nog twee keer lebberde hij richting zijn collega. Toen was de jongedame uit het zicht verdwenen en pakte de installateur een thermosfles uit de wagen.

“Koffie?” riep hij naar de overkant.

[Even later dronken ze een beker troost. Nou ja, het was eigenlijk meer lebberen.]

Standaard

3 gedachten over “Zin

  1. Ja, ik geef toe, communicatie tussen hetero’s kan af en toe primitief eenvoudig zijn. Helaas werkt het niet naar “de vrouwtjes” toe. De opmerking “Potje lebberen?”, of het internationaal begrepen lebber-teken met de tong wordt meestal niet zo gewaardeerd.
    Waarschijnlijk hebben de gay community subtielere communicatie methoden. Iets met zakdoeken, of oorbelletjes rechts of links. Moet je nog maar eens een informatief stukje aan wijden.

    {Mowl: het aloude kruisgrijpen is ook nog steeds succesvol.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.