’t Is niks

Ik weet niet wat de wereld van mij denkt. Maar mijzelf lijk ik een knaap, die aan het strand speelt, en zich verheugt over een gladde kei of een bijzonder mooie schelp die hij af en toe vindt, terwijl de grote oceaan der waarheid onverkend vóór hem ligt. Isaac Newton

Ik weet niet wat de wereld van mij denkt. Maar mijzelf lijk ik een knaap, die aan het strand speelt, en zich verheugt over een gladde kei of een bijzonder mooie schelp die hij af en toe vindt, terwijl de grote oceaan der waarheid onverkend vóór hem ligt. Isaac Newton

“Diabetes heb je dus niet.” zei de dokter, terugkomend op de in mijn urine gevonden ketonen. “En zwanger ben je ook niet.”

“Klaarblijkelijk.” reageerde ik.

“Klaarblijkelijk.” echode de dokter. “Bloedonderzoek sluit ook een infectie of iets dergelijks uit. Dus ben ik de medische literatuur maar ingedoken en dat leidt voor mij maar tot één slotsom.”

“En die is?” vroeg ik.

“Dat het allemaal niks voorstelt.” zei de dokter.

[Ik was het helemaal met deze diagnose eens. Daarbij voelde ik me weer helemaal een jofel nootje. De dokter en ik houden het nu maar op een flinke buikgriep. Dat zou best es kunnen. Het heerst.]

Standaard

7 gedachten over “’t Is niks

 1. Whoops moederlijk type en voeg daar nog een beetje beroepsmisvorming bij 😉 en dan kom je bij mij uit. Zal me een beetje proberen inhouden.

  {Mowl: in vredesnaam, doe dat niet!}

 2. Roerganger schreef:

  Ketonen zijn de bewoners van de miniplaneet Keton. Ze worden ook wel Ketoniërs genoemd. Het is traditie dat zij tegen de kerst op meteorieten met een hoge zuurgraad stappen voor een vakantie op Aarde. Maar wees gerust. Vóór Driekoningen keren zij huiswaarts. Dan beginnen op Keton namelijk de Interplanetaire Feesten. Die wil geen Ketoniër missen.

  {Mowl: klinkt als Superman. Kan nooit op mij slaan dus.}

 3. Steve schreef:

  Goed dat de doktor het even samenvatte, dat schept voor ons lezers ook wat duidelijkheid. Maar toch nog even een nog kortere samenvatting:

  Geen diabetes.
  Niet zwanger.
  Wel ketonen.
  Geen infectie.
  Wel iets niets voorstellends.

  {Mowl: dat is het wel, kort samengevat.}

 4. De enige manier om zeker te weten of alles ok is, is binnen een aantal weken nog eens de urine te laten testen. Zitten er dan opnieuw Ketonen in, dan moet je wel verder laten nakijken. Is alles normaal, dan was er inderdaad niks aan de hand.

  {Mowl: maak je maar geen zorgen om mij.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.