Tandarts

Een nieuwe lente, een nieuwe gebit!

Gisteren is Brrrr naar zijn nieuwe tandarts geweest. Hij was al een keer op controle geweest, maar dit keer was het voor het echie. Terwijl Brrrr in de stoel lag, werden eerst zijn tanden gereinigd. Je kent dat wel: dan gaat die (meestal) man met metalen voorwerpen in je mond te keer. Zo dat je ernstig gaat twijfelen of dit wel goed is voor je gebit. Maar ja, hij heeft er voor gestudeerd, zullen we maar zeggen.

Om een lang verhaal kort te maken: Brrrr was al enigszins verdoofd. Dat doen moderne tandartsen. Moderne patië®´en willen dat ook zo. Ik niet. Het is al weer enige tijd geleden, maar een gaatje boren doorsta ik nog zonder verzachtende omstandigheden. Je bent een vent of je bent het niet!

Toen ontdekte de tandarts Brrrr’s laatste verstandskies.

Hij stelde voor om die maar in é©® moeite te verwijderen. Te extraheren, zeggen de tandartsen. Er moest nog wel een extra verdovinkje in het verhemelte tegenaan, maar dan was het ook een ingreep van niets. Brrrr stemde toe. Even later was hij een verstandskies lichter.

En dat vind ik het mooie van dit verhaal: de tandarts constateert en handelt meteen. De mijne constateert en maakt een afspraak voor de verwijdering van zo’n kreng. Dan kun je nog een week je fantasie laten werken over wat je te wachten staat.

Brrr!

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.