Tegen!

Een beetje makkelijk is het natuurlijk wel. Misschien zelfs wel flauw. Maar terwijl ik dit heel serieus zeg, moest ik er stiekem wel een beetje om grinniken.

Waar gaat het over?

Hier links zie je een logo dat door veel weblogs wordt geplaatst. Het zegt: “Ik ben tegen Die Oorlog!” Ik zou het plaatje zèlf hebben kunnen gebruiken. Want natuurlijk bèn ik tegen Die Oorlog. Zoals elk zinnig mens tegen Elke Oorlog is. Maar, zoals ik al es heb geprobeerd uit te leggen, ik vind het niet verkeerd als die Saddam Hoessein d’r wordt uitgeknikkerd. Okee, d’r zijn meer dictators en de VS zitten alleen maar daar vanwege de oorlog. [Dat is trouwens maar ten dele waar: gisteren hoorde ik dat Dick Cheney tijdens een vorige oorlog (kweenie welke) goede zaken heeft gedaan. Dick verdient namelijk zijn brood door hulpgoederen te verkopen aan internationale hulporganisaties. Hij verwacht ook dit keer al zakkenvullend achter de troepen aan te kunnen gaan. Maar dat is weer een heel ander verhaal.] Maar wat kan het bommen (fout grapje) wat de reden van je bevrijding is.

Aan de andere kant lijkt het erop alsof een groot deel van de Irakese bevolking helemaal niet wil worden bevrijd.

Goed. Dus: als je tegen de oorlog bent, plak je dat linkse stickertje op je website.

Nu heeft één of andere geinponem dat stickertje rechts gemaakt. Zodat je kunt laten zien tegen weblogs te zijn die tegen iets zijn. Dus ook tegen jezelf.

Grinnik.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.