Tobias Revisited

Ik zat in de badkuip, het douchegordijn eromheen gesloten. Een leeuw wilde net naar binnenkomen.

Ik droomde. Natuurlijk droomde ik. Dit keer wì³´ ik ook dat ik droomde en me nergens zorgen om hoefde te maken. Ken je dat? Dat je weet dat je droomt en ontspannen de meest onwaarschijnlijke dingen over je heen laat komen? Dat je kunt vliegen en vallen zonder dat je iets gebeurt? Ik kan het je aanbevelen.

Ik was dan ook niet angstig toen die leeuw zijn snuit onder het douchegordijn stak en de badkuip in wilde wandelen. Rechts van mij zag ik, aan de andere kant van het douchegordijn, het silhouet van Brrrr. Nu kon me helemaal niks overkomen. Ik was benieuwd wat er nu zou gaan gebeuren.

-„Ksst!� riep hij. „Ksst!�

Ik keek naar de leeuw. Maar die reageerde niet.

-„Ksst!� hoorde ik nog een keer, ver weg. Verrek, dat was Brrrr in het echt!

De droom stopte en ik werd wakker. Ik opende mijn ogen en keek in het verbaasde gezicht van Tobias. (Of eigenlijk heet zij Cicciolina, zoals we van onze buurvrouw hebben gehoord. Na onze eerste ontmoeting had Tobias besloten dat wij haar vriendjes waren. Helaas hield ze daarbij geen rekening met de gevoelens van de oorspronkelijke bewoners. Zus en Mies waren als de dood voor haar. Pim had alleen nog maar neusjes gegeven. Cicciolina had als dank daarvoor haar nieuwe terrein afgebakend en de hele boel van haar geursignalen voorzien. Dat was zelfs voor Brrrr teveel. Cicciolina had zichzelf gepromoveerd tot persona non grata.)

Deze vier maanden oude kitten is hondsbrutaal, dat bleek maar weer. Nu stond ze op ons dekbed te trappen en maakte geen aanstalten het te verlaten. Alleen Zus had actie ondernomen: ze was onder het bed gekropen.

-„Wegwezen!� riep ik. Langzaam besefte Tobias a.k.a. Cicciolina dat ze niet gewenst was. Toen ik het bed uitsprong berekende ze haar kansen en spurtte naar buiten. Deze slag hadden wij gewonnen. Maar er bestaat geen twijfel dat ze terug zal proberen te keren.

[Even later durfde Zus weer onder het bed vandaan te komen. Ze keek even om het hoekje en blies eventjes. Een beetje. Daarna keek ze ons trots aan. Had ze toch ook maar mooi haar steentje bijgedragen!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.