Turbulentie

Eigenlijk kwamen we in het MMKA voor de tentoonstelling Turbulence. Liever lui dan moe, volgt ook hier een citaat van de organisatie zelve:

“De tentoonstelling Turbulence toont installaties, fotoÂ’s, tekeningen, films en videoÂ’s van jonge, hedendaagse kunstenaars. Turbulence ontstond langs de lijnen van het verzamelbeleid van het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, waar vooral kunst getoond en verzameld wordt die beeldende kwaliteit paart aan het vermogen om te reflecteren op de wereld om ons heen, die permanent in beweging is. Het zoeken naar kunstwerken die binnen het huidige turbulente tijdsgewricht brede of zeer persoonlijke thema’s aan de orde stellen, heeft geleid tot deze tentoonstelling.”Knippen en plakkenDat zal allemaal wel. Maar wat Mowl betreft is het een dijk van een tentoonstelling. Om een paar platgetreden woorden te gebruiken: verrassend. Veelzijdig. Krachtig. Ontroerend.

En errug moeilijk om te beschrijven. Neem deze foto van Amie Dicke nou: bijzonder? D’r is een foto gemaakt en de contouren zijn d’r uitgesneden. Eenvoudig, niet waar?

En als ik vertel dat er een film is van een man die zijn verzameling op een lopende band zet, waarbij die film wordt geprojecteerd ó° ¤ie verzameling – dan denk je toch ook: wat een onzin. Maar geloof me: het is wel onzin met een grote O!

Ga zo maar door.

En omdat er nog gewerkt werd, was het vandaag gratis!

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.