Uitgelezen

eusebius

Muziek is de melodie waarvan de wereld de tekst vormt. Arthur Schopenhauer (1788-1860)

“Ach, het is zomer.” moet onze krantenjongen gedacht hebben toen hij afgelopen zaterdag naast de gebruikelijke kranten er nog één extra in de bus schoof.

“Ach, het is zomer.” dacht misschien ook de sigarenboer die ons diezelfde dag uitnodigde om een andere krant van zijn stapel mee te nemen.

“Ach, het is zomer.” dacht ik toen ik de stapel dagbladen zag die ik vanaf die dag nog door moest worstelen.

Het is nu — wat? Vrijdag? Zojuist heb ik het allerlaatste katern van de allerlaatste krant doorgeworsteld. En ik voel me als een junk na een overdosis.

Ik vertelde je eergisteren al: ik moet lezen. Letters zijn er om tot me genomen te worden. Om te begrijpen. Om er iets zinnigs van te maken. Ik kan letters niet ongeconsumeerd op een stapel oud papier leggen.

Maar zoveel. In zo’n korte tijd. En dan nog elke dag een verse editie d’r bij — ik heb de personeelsadvertenties en de familieberichten noodgedwongen genegeerd.

Daarom, beste krantenjongen, lieve sigarenboer: hoe aardig bedoeld ook — geef mij in het vervolg uitsluitend waar ik recht op heb. Waar ik voor betaal. Wat ik aankan.

[Natuurlijk, ik zou ook gewoon ‘nee’ kunnen zeggen. D’r is alleen maar één probleem: ik kan geen ‘nee’ zeggen tegen gratis.]

Standaard

5 gedachten over “Uitgelezen

 1. Kitty schreef:

  Je hebt toch katten? Dus da’s extra gratis kattenbakvulling. Desnoods vouw je er een paar mooie papieren hoeden van … 😀

  {Mowl: Pim is grit gewend. Hij weigert over te stappen op papier.}

 2. Hoe lang sta je bij de stapels Metro’s, Spitsen en De Persen voordat je besloten hebt of je er één meeneemt (van ieder)?

  {Mowl: gek genoeg kan ik die wel laten liggen.}

 3. Steve schreef:

  Ik begrijp precies wat je bedoelt. Ik voel ook altijd een enorme druk om zaken die gelezen kunnen worden ook helemaal te lezen.

  Wij hebben het niet gemakkelijk…

  {Mowl: laten we een zelfhulpgroep oprichten. Met clubblad.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.