Uitgestapt

Wie men heeft zien slapen kan men nooit meer haten. Elias Canetti

Wie men heeft zien slapen kan men nooit meer haten. Elias Canetti

“Dat ligt niet relaxt.” mompelde hij.

De jongen in de stoelen voor me had zijn capuchon over zijn hoofd getrokken en probeerde een comfortabele houding te vinden om te rusten. Op het tijdstip dat ik me naar mijn werk sleepte was hij met twee vrienden op weg naar huis.

De twee vrienden zeiden al niks meer terug. Ze hadden zich op twee andere stoelen opgekruld en waren in een zowat onmogelijke positie ingesluimerd. De jongen in de stoel voor me zuchtte en omhelsde zichzelf. Dan rustte hij zijn hoofd tegen het raam. Een paar seconden later hoorde ik hem snurken, pal door de cadans van de voortdenderende trein heen.

[Ik vroeg me af wat zijn reisdoel was. Toen ik moest uitstappen had ik hem bijna willen waarschuwen – maar hij was zo vast in slaap. Net als zijn beide vrienden. Het zou bijna onzedelijk zijn geweest als ik ze had gewekt.]

Standaard

14 gedachten over “Uitgestapt

 1. Cyberjunk schreef:

  Possum, bedankt voor het compliment. Ik vind het leuk om te lezen, maar ik stel wel dezelfde vraag als René, hoe kom je er bij? Maar gezien de reactie van René, ik zal proberen voortaan wat minder langdradig te zijn, die boodschap snap ik) zelf een weblog beginnen is voor mij geen optie, vraag niet waarom, want dat beschouw ik als privé.

  {Mowl: jammer. Want je hebt volgens mij heel wat te vertellen.}

 2. Jaartal schreef:

  Onzedelijk !!

  Onzedelijk gedrag bij onbekende jonge slapende heren willen we niet natuurlijk!

  {Mowl: die filmpjes bedoel ik.}

 3. Cyberjunk schreef:

  Ik maak alleen iemand wakker in de trein als die bij het eindpunt nog ligt te slapen en geen aanstalten maakt om uit te stappen. Gewoon, door te roepen dat iedereen er uit moet, dan hoort iemand dat vanzelf wel. Als ik halverwege uit moet stappen laat ik iemand gewoon liggen. Tenminste, als ik in een trein zit waar de stopplaatsen duidelijk worden omgeroepen. Ik ga ervan uit dat niemand zo vast kan slapen in een trein dat zoiets niet gehoord wordt. Worden haltes niet of erg onduidelijk afgeroepen, dan zou ik waarschijnlijk erg luidruchtig opstaan zodat de KANS bestaat dat iemand wakker kan worden, maar dat is dus een indirecte actie. Ik zou nooit iemand op z’n schouder tikken, de kans dat je een tik te incasseren krijgt is veel te heftig aanwezig. Als een conducteur iemand niet wakker maakt is dat niet erg attent.

  {Mowl: zou jij niet es zelf ’n weblog gaan beginnen?}

 4. Ik ben al eens op het rangeerterrein van Lelystad terecht gekomen omdat ik niet wakker was gemaakt door de conducteur.

  {Mowl: is d’r dan nog wel ’n weg terug? Ik bedoel, Lelystad is al erg, maar ’t rangeerterrein van Lelystad moet helemaal de hel zijn.}

  • Ho even… Lelystad is helemaal niet erg! Ook de omgeving van het rangeerterrein niet. Dat ligt zelfs in een mooi stukje groen van Lelystad. Gelukkig mocht ik wel met een trein terug naar het station, want lopen vanaf daar naar het station is een behoorlijk eind.

   {Mowl: geloof me, Lelystad is wel erg. Ik kan ’t weten, want ik ben d’r geweest.}

   • Alle politieke partijen die de kleur ‘groen’ voeren zijn erg. Over Lelystad worden we het niet eens.

    {Mowl: ik begrijp ’t — wie ’n hekel aan groen heeft houdt van Lelystad.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.