Vandaag is dag…

Nog een paar uur en het is weer tijd voor het Eurovisie Songfestival!!!!!!! (Euh, sorry voor mijn overmatig uitroepteken-gebruik. Mijn psychiater zegt dat het allemaal goed zal komen.)

Omdat alles onderzocht dient te worden, is er een meneer geweest die gekeken heeft naar de puntentoekenning tijdens het ESF. Het zal niet verrassen, dat veel landen bepaalde voorkeuren hebben. Griekenland en Cyprus, bijvoorbeeld, geven mekaar altijd wat extra punten. En Nederland en Isra묮 En Duitsland is altijd extra lief voor Turkije. (Omgekeerd niet, trouwens. Maar d’r wonen natuurlijk meer Turken in Duitsland dan Duitsers in Turkije.)

Hierdoor kwam ik te denken aan welk land ik – ongehoord – extra punten zou geven. Puur gebaseerd op verwantschap en zo.

Nou, laat es kijken.

Om te beginnen krijgt Polen extra punten. En Duitsland (moet ik bekennen).
Wie staan er nog meer op de lijst? O, Belgi묠natuurlijk. En Isra묠mag ik niet vergeten. O, en Frankrijk zie ik nog.

En Turkije mag ik niet overslaan: het zijn zulke leuke buren voor mijn moeder!

Volgend jaar voor de eerste keer aanwezig: Albanië® En ditmaal niet aanwezig: Macedonië® Jammer, anders hadden ze ook op extra punten van mij kunnen rekenen.

En jij? Heb jij ook zo je redenen om extra punten aan de deelnemers vanavond te geven?

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.