VanW

Een mooie droomHet is nu een jaar geleden, dat we enthousiast begonnen met de start van ons eigen restaurant: VanW zou het gaan heten. In Nijmegen.

Vanaf het begin hebben we (bijna) alles in ons weblog, toen nog op een andere site. Die binnenkort niet meer bestaat. (Je kunt het ook nalezen in het archief van Mowl. Die staat op maand geordend bovenaan deze bladzijde.)

In oktober vorig jaar bleek in korte tijd dat we grandioos waren opgelicht door de verkoper, F.H. en diens zakelijk partner, P. de H. We besloten om onmiddellijk te kappen, door gebruik te maken van de ontbindende voorwaarde in het contract. We waren dan wel 10{4684f86fd8b9abb049241142c8d3f7cd5b029f19ed96399572a37afca9492c25} van de aankoopsom kwijt, maar hadden in elk geval geen molensteen om de nek.

Maar daar dachten F.H. en P. de H. geheel anders over: zij wezen op het contract en zeiden fijntjes dat die ontbindende voorwaarde helemaal geen ontbindende voorwaarde was en dat we dus verplicht waren de hele failliete boel over te nemen.

Wat volgde was een inktzwarte tijd: er is beslag op Mowl gelegd, het ene dwangbevel volgde op het andere en uiteindelijk werden we in een kort geding voor de rechter gedaagd. We zaten thuis met de gordijnen dicht en waren bang. Heel bang.

Toen volgde de rechtzaak. We hadden inmiddels een hele goede advokaat, die de vloer aanveegde met de verkopende partij. Al had ie dat niet hoeven te doen, want het leek wel alsof ze zelf wilden verliezen: de ene doorzichtige leugen probeerden ze te maskeren met de andere doorzichtige leugen.

Net voor kerstmis oordeelde de rechter dat wij in alle punten in ons recht stonden en hij veroordeelde de verkopende partij tot het betalen van de rechtskosten.

We konden ons leven weer oppakken.

Al eerder had Mowl beloofd om meer info over VanW en het einde van de plannen te geven. Nu, é©® jaar na dato, is een goed moment om het verhaal tot het slot te vertellen en d’r een punt achter te zetten.

Opmerkelijk detail is dat F.H. de ex-werkgever van Brrrr is, met wie Mowl een vriendschappelijke relatie meende te onderhouden. Mowl was zelfs Sinterklaas en Zwarte Piet voor de kinderen van F.H.

Tot slot nog even een dankwoord aan alle mensen in onze omgeving die ons in deze tijd zo hebben gesteund. Geen idee hoe we zonder jullie er door waren gekomen!

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.