Waardering

leeuwenbekje

Kleine ongelukken doen het karakter verzuren, grote verzachten het.
Paul Brulat (1860-1940)

We zijn af en toe ware krengen, Brrrr en ik. Vraag het maar aan de ouders van Brrrr.

Ze schilderen het hele huis, poetsen het, zorgen ervoor dat we elke ochtend weer verzuchten ‘Ach, wat wonen we toch mooi!’ en in ruil ervoor kunnen ze van ons een snauw krijgen.

Ze vinden het niet erg, de ouders van Brrrr, want ze weten dat het komt door de stress die ‘verbouwen’ heet. We piekeren er namelijk niet over om het op malkander af te reageren. Dan maar op onze naastgeliefden. Een snauw van ons is een ‘ik hou van jou’ van een ander. Dat weten wij. Dat weten zij. Toch voelen we ons wel een beetje schuldig.

Dus hebben we ze gisteren gevraagd om een hapje te gaan eten. Om het goed te maken. Nee, niet bij ‘La Rusticana’ – da’s te duur. Wel bij ‘Piaf’. Dat ziet er sjiek uit en is heel wat beter betaalbaar.

[D’r moeten nog wat kleine dingetjes gedaan worden. Hopelijk hebben we ze gelijmd.]

Standaard

4 gedachten over “Waardering

  1. Ik denk dat een snauw of je soms eens afreageren best wel kan, zolang je niet vergeet om die andere te zeggen, hoe erg je het wel niet waardeert dat ze je helpen en jezelf verontschuldigen als je even niet zo vrolijk bent. Het kan zo ongelooflijk deugd doen als iemand je plots zegt dat ie je heel erg waardeert.

    {Mowl: dat neemt niet weg dat wel wel es wat aardiger mogen zijn.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.