Waarheen, waarvoor

zuid

De onwetendheid heeft nooit kwaad gedaan; de dwaling alleen is noodlottig; men verdwaalt niet omdat men niet weet, maar omdat men denkt te weten. Jean-Jacques Rousseau (1712-1778)

Arnhem-Zuid is troosteloosheid in stenen. Toch was ik een half uur te vroeg op een afspraak die ik daar in een kantoortoren had. Ik besloot deze tijd te doden in het winkelcentrum ertegenover.

Daar werd ik niet vrolijker van. De andere bezoekers van het centrum ook niet, trouwens. Winkelen in het complex leek een prima manier om overdekt in een depressie te schieten. Het was tijd om naar de uitgang te gaan.

Toen werd ik weer herinnerd aan mijn oriëntatievermogen. Of liever: het ontbreken ervan. Ik kwam een paar keer langs dezelfde supermarkt en ook het confectieparadijs had ik al vaker gezien.

Ik was dan ook opgelucht toen ik een openstaande deur zag. Een moment later stond ik buiten. Toen ontdekte ik een nieuw minpunt van nieuwbouwwijken als deze: het uitgangspunt van de stedenbouwkundigen was destijds dat alles zoveel mogelijk op mekaar moest lijken. Nou, het was ze gelukt. Ik had geen flauwe notie waar ik was.

In plaats van gehoor te geven aan de stilaan groter wordende stress (of iemand de weg te vragen, een optie waar ik pas later aan dacht), begon ik te lopen. En toen begon het ook nog te regenen.

Om een lang verhaal kort te maken: ik kwam vijf minuten te laat om mijn afspraak.

“Was de bus weer te laat?” informeerde mijn gesprekspartner vilein. Ik heb maar geknikt.

[De volgende keer moet ik een zak kiezels meenemen. Of broodkruim.]

Standaard

6 gedachten over “Waarheen, waarvoor

  1. Ben zelf wel eens verdwaald in een nieuwbouwwijk in Hattem, toch niet echt een wereldstad. Ze moeten gewoon af en toe wat herkenningspunten plaatsen. Een leuke muurschildering of zo.

    {Mowl: of een wegwijzer naar de uitgang.}

  2. Of een gifappel… die in je keel blijf steken, zodat je in slaap valt en je er de tijd niet hoeft te doden. Het wachten is dan nog op de prins die je wakker kust… en je de weg wijst naar het lang en gelukkig leven.

    Misschien zijn de broodkruimels toch handiger….

    {Mowl: jij hebt volgens mij ook een boeiende fantasie.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.