We zijn weer terug

Het was een week lang zon, lekker eten en drinken, kunst, musea – genieten! Zoals ik al schreef, logeerden we bij vrienden die in Sitges, bij Barcelona, een apartement hebben. Een schitterend uitzicht over de Middellandse Zee. Als we zwemliefhebbers waren, hadden we in korte tijd een duik kunnen nemen. (We hebben het een keer overwogen, maar ik geloof niet dat we toen toerekeningsvatbaar waren.)
Maar ook zonder zwemvliezen tussen de tenen was het een erg aan te bevelen vakantietje. Ik zeg al: lekker eten en drinken – meer heeft een vakantie toch niet nodig? Op het laatst had ik zelfs een paar woordjes Spaans geleerd. Alleen jammer dat niemand ze kon verstaan. Dat zal wel geweest zijn omdat het Catalaans zo verschilt… (yeah, right!)
Overigens moet ik nog twee (of drie) dingen kwijt:
1. In een tapas-bar heb ik Brrrr pide laten proeven: maag. (Ik weet niet van welk dier.)
2. Gisteren aten we op een terras naast Tony Neef. Je weet wel, van Miss Saigon, Titanic en Saturday Night Fever. Ik had me voorgenomen om bij het vertrek hem achteloos te groeten en terzijde te wijzen op het menu. En te adviseren om in de toekomst naar Van W te komen. Ik ben er helemaal klaar voor, stap op hem af en weet op dat moment niks anders uit te brengen dan “Bent u Tony Neefs?”, “Mag ik uw hand schudden?” en, toen dat ook gebeurd was, te mompelen “Geweldig!”.
3. We hebben het huis van Frank de Boer en Louis van Gaal gezien. Die wonen tenminste in de wijk van Sitges waar we doorheen zijn gekomen. Ook zijn we naar het restaurant van het De Boertje geweest. Niemand aangetroffen, maar toch. Er zijn stervelingen die minder dicht bij hen in de buurt zijn gekomen.
Maar de vakantie is voorbij. Morgen gaan we weer verder. Verder met ons restaurant. Verder met Van W. Oja, nog een kleinigheidje: in Barcelona bezochten we een restaurant (waarvan we de naam niet zullen noemen) dat qua inrichting lijkt op wat we van plan zijn. Dus ik vroeg heel beleefd of ik een paar foto’s mocht maken. Die bazin werd me daarop toch een partij link! “En dan zeker kopieren! Het is mijn ontwerp! Daar zul je voor moeten betalen!”
OK, daar kon ik nog enigszins in meekomen. Dus ik heb met wat vleierij voor mekaar gekregen dat ik toch, snel, een paar kiekjes mocht maken. Wil je weten hoe het eruit zag? Kom dan eerdaags naar ons voor een indruk. Want we maken er natuurlijk weer iets heel anders van…

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.