Weer weer

Een Franstalig vers, een meer dan filosofische beschouwing over het thema ‘gelukkig zijn’, een scherpzinnige verhandeling over het waarom van de biologische landbouw — enige diepgang kan Mowl niet worden ontzegd, de laatste tijd.

Mag ik dan nu even — heel plat, heel Nederlands — heel prozaï³£h een potje zeuren over het weer?

Want ik heb er genoeg van! Niet in de laatste plaats omdat mijn winterjas (die ik al sinds september draag) niet naar behoren functioneert (wat heet!), waardoor ik nu voortijdig ben overgestapt op een kekke voorjaarsjas, die de regen weliswaar redelijk weert maar de gure windstoten onvermindert doorlaat. Om de een of andere reden lopen de seizoenen en ik niet synchroon.

Ja, ik weet het: al die verscheidenheid in het Nederlandse klimaat zou mij trots moeten stemmen. En het kan altijd erger. En wanneer je dat tegen me zegt zal ik deemoedig mijn hoofd buigen en om vergiffenis mompelen. Want je hebt natuurlijk gelijk.

Maar, man! Wat is het koud en nat en guur en donker!

[Zo. Nou heb ik het weer uit mijn systeem geschreven, zoals dat heet. Als het dit weekeinde maar wat zonniger is. Waarom? Há¡ Nog een paar dagen geduld!]

Standaard

4 gedachten over “Weer weer

  1. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Alweer

  2. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Alweer

  3. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Alweer

  4. Pingback: Mowl.eu » Blog Archive » Alweer

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.