Weg

callasAls ik me ooit dom voelde, dan gisteren.

Ik moest naar Zwolle – lekker relaxt. Er zou een cursus zijn, en ik kon later instappen. Concreet betekende dat: uitslapen. Toch was ik op tijd wakker. Uiteindelijk stond ik een half uur vroeger dan ik hoefde op het station. Ik zou lekker op tijd op mijn bestemming zijn. Daar hou ik van – op tijd zijn. Of, zoals mijn moeder altijd zegt: liever een kwartier te vroeg dan een minuut te laat. Het zou anders lopen.

De trein bracht me gezwind in de Overijsselse hoofdstad. Ik moest nu naar de plaats van mijn bestemming. Waar was dat ook alweer?

Ik rommelde in mijn tas. Want ik wist daar een briefje met daarop het adres. Maar wat ik ook rommelde – geen briefje. Geen adres.

Normaal gesproken zou ik nu in paniek zijn geraakt, maar ik wist me te beheersen. Ik was niet voor het eerst in Zwolle. Ik had mijn ogen goed de kost gegeven, toen ik de vorige keer met de bus naar mijn studieplek moest. Het was niet ver van het station. Ik was op tijd en zou moeiteloos de plaats lopend moeten kunnen bereiken.

Ha.

Wel eens verdwaald in Zwolle?

[Overigens zijn deze calla’s voor Jasper. Hij is vandaag jarig. Normaal gesproken doe ik niet aan verjaardagen, maar Jasper is de inspirator geweest van Mowl. Je zou hem dus de vader van Mowl kunnen noemen. Doe ons es een plezier en bezoek en feliciteer hem.]

Standaard

9 gedachten over “Weg

 1. Gefeliciteerd.
  Nee, ik ben nog nooit verdwaald in Zwolle. Ik geloof dat ik één keer met de trein door Zwolle gekomen ben.

  {Mowl: dat is ook spannend.}

 2. suzanna schreef:

  ja.
  Ik ben wel eens verdwaald in Zwolle.
  Met de auto.
  Stug volhouden dat ik de weg wist,
  en maar rondjes blíjven rijden..
  Uieindelijk bleek dat ik steed een afslag te vroeg nam.
  En zoiets vergeet je nooit weer.
  Ik kan nu de weg blind vinden in Zwolle..

  {Mowl: en ik ben een blinde in Zwolle.}

 3. Nee, nog nooit!

  Maar ik ben ook maar twee keer in mijn leven in Zwolle geweest en werd daarbij vergezeld door mensen die bekend waren in Zwolle.

  {Mowl: het is een mooie stad.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.