Wok

Wokken!Het Chinees Restaurant Sonsbeek Paviljoen heeft wat nieuws: een wok-restaurant. Een vleugel van het paviljoen is verbouwd en heet (hoe toepasselijk) Wok.

Het restaurant ziet er mooi uit. Strak meubilair, mooi gedekte tafels – modern. Naar de smaak van onze tafelgenoten waren de stoelen wat aan de harde kant, maar wijzelf gaven hieraan de voorkeur boven de kussens in het ‘oude’ restaurant. Ach, ieder zijn smaak. Wat we wel allemaal wisten te waarderen was de Sonsbeekzwaan in de vloerbedekking. Mooi!

Het merendeel van de bediening was nieuw en jong en liet nog wel eens een steekje vallen. Maar kom, we zijn de beroerdsten niet en zien die kleine missertjes door de vingers.

Belangrijker was waarvoor we kwamen: het eten.

We begonnen met een bijzondere amuse: zalm met een aardbeiensaus. Het was een hele bijzondere ervaring, de grondige smaak van de vis in combinatie met het zoetje van de aardbeien. Daarbij zat in de saus een milde peper, die weer voor een andere smaaksensatie zorgde.

Hierna werden we uitgenodigd om naar het buffet te gaan.

We hadden de keuze tussen het traditionele buffet – loempiaatjes, sateetjes, en babi pangang (hier kon je ook uit twee soorten soep kiezen) en het wok-buffet.

In het wok-buffet lag ossehaas, zeetong, grote en kleine garnalen. Maar ook Chinese paddestoelen, kleine maﳫolfjes en andere vlees-, vis- en groentesoorten. We maakten hieruit onze keuze en gingen met het bord naar de open keuken. Twee koks stonden achter drie wokvuren en een bakplaat. Na een keus te hebben gemaakt uit de zes woksauzen werden de door ons uitgekozen ingredi뮴en eerst kort gegaard in een bouillon en vervolgens snel gewokt.

Met de voeten konden de koks een pedaal bedienen waarmee het vuur onder de wok een extra stoot kon worden gegeven. Voorwaar, het zag er spectaculair uit.

En dat niet alleen: het zo bereidde eten was ook nog eens verrukkelijk. Ikzelf ben verloren als ik een goede tipan zeetong kan krijgen. Het was dan ook niet vreemd dat ik voor mijn eerste wokgerecht voor de zeetong koos. Die liet ik in oestersaus wokken: woorden schieten te kort om de smaak te beschrijven.

Brrrr had zijn oog laten vallen op Chinese garnalen. Op zijn verzoek werden die zonder saus bereid, maar wel met twee soorten ketjap. De scampi’s werden op een bedje sla gelegd. Dit was genieten.

Na deze gang konden we onbeperkt terugkeren om uit é©® van beide buffetten te kiezen of eventueel te besluiten met vers fruit.

Wok is zeker een aanwinst voor Arnhem. Waar ik in de zomer nog verzuchtte dat we maar beter naar de Chinese Muur moesten gaan, zijn we nu helemaal om. Wok is de plaats!

We geven Wok een 6 voor de bediening, een 8 voor de entourage en, ach ja, een 9 voor het eten. Dat brengt een eindbeoordeling van 8-.

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.