Zwagers

Café Restaurant Zwagers
Apeldoornseweg 88
6814 BM Arnhem
Telefoon (026) 442 69 37
keuken open vanaf 16.00
eendenlever

Wie zich met inzicht voor beperkt verklaart, is het naast hij de volmaaktheid. Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832)

Er zijn slechts enkele bedenkingen te maken bij het kortgeleden geopende restaurant aan de Apeldoornseweg. Zo regende het bijvoorbeeld, toen wij er kwamen.

Een andere aantekening betreft de koeling: die werkt te goed. De boter en de eendenlever zouden beter nog even op temperatuur kunnen komen en zo de koelsmaak kwijtraken.

Dan de servetten (ik heb het nog nooit over servetten gehad, wel?) – ze waren heel kunstig gevouwen, maar eerlijk gezegd hoeft dat van ons niet. We hebben meegeteld toen een medewerkster het linnen plooide: maar liefst zes keer streek ze met haar volle hand over de stof om de gewenste vorm te krijgen. We hoopten maar dat ze niet in aanraking was gekomen met de vogelgriep, om maar wat te noemen.

Maar verder: geen onvertogen woord.

We vonden het onvoorstelbaar te zien wat de beide zwagers (inderdaad: vandaar de naam) van de voormalige tapas-zaak hadden weten te maken. Het interieur was danig opgeknapt en verried een prima smaak (alleen mag de heren-wc nog een likje verf gebruiken; en het andere toilet zouden we liever niet gebruiken als bezemkast).

De bediening was behoorlijk. Het meisje aan onze tafel deed erg haar best, al was ze duidelijk nog wel in de leerfase.

En dan het eten. Hadden we het nou goed begrepen dat de kok vroeger bij het Nationaal Ballet heeft gewerkt? Dan kunnen we niet anders constateren dan dat ie een enorme spagaat heeft gemaakt (flauw, flauw) – en dat in de beste zin van het woord.

Tijd voor de waardering. Met in gedachten dat het hier om een beginnende zaak gaat, zijn we nog even wat aan de voorzichtige kant. Het interieur en de ambiance geven we een 8. De bediening een 7½. En het eten – rustig aan! – een 8½. Niet slecht: Zwagers begint met een 8.

[Er is een belofte geboren aan de Apeldoornseweg. Nu moet het er alleen niet meer regenen.]

Standaard

Een gedachte over “Zwagers

  1. Steve schreef:

    Alles wat ze blijken te zeggen over Zwagers is dus toch waar!

    Alleen zeggen ze niks over de kunstig gevouwen servetten…

    {Mowl: o, maar dat blijft niet zo.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.