50

hiep

Veertig is de ouderdom van de jeugd. Vijftig de jeugd van de ouderdom. Victor Hugo (1802-1885)

Het klimaatprobleem is een feit als je in februari, wanneer het voorjaar al is ingetreden, op zoek gaat naar een kerstliedje.

Een vroegere werkgeefster van Brrrr wordt vijftig. En vriendinnen van d’r meenden dat het leuk is een en ander op te vrolijken door persoonlijke herinneringen, gelardeerd met een toepasselijke melodie.

Rudolph The Red-Nosed Reindeer.” wist Brrrr meteen. “Daar hebben we toen zo mee gelachen. Zoek jij dat even op, wil je?” Zo goed was ik wel.

“Ik kan ’t niet vinden.” zuchtte ik na vijf kwartier. “Hebben we ’t eigenlijk wel?” Ik gleed met de vingers door de talloze cd’s. “’t Staat ook allemaal door mekaar. Misschien… Nee… Wacht es… Ik heb ’t!” Triomfantelijk hield ik de schijf omhoog. Het gehoopte blije gezicht van Brrrr bleef ernstig.

“Eigenlijk hebben zij en ik meer iets met het thema van Mission Impossible.” peinsde hij. “Kun je dat misschien voor me opzoeken?”

[Dit keer hield ik ’t drie kwartier vol. Toen gaf ik de pijp aan Maarten. “Ik koop wel wat ballonnen.” zei Brrrr nadat hij een vluchtige blik op de geluidsdragers had geworpen.]

Standaard

8 gedachten over “50

 1. Anne schreef:

  Ik wil wel vijftig worden, maar heel onopvallend. Zodat men nog heel lang denkt dat ik nog steeds 45 ben.
  Dat 45 zijn houd ik nu al een paar jaar vol dus…

  {Mowl: ’t maakt mij eerlijk gezegd geen reet uit.}

  • Anne schreef:

   Mij wel, omdat ik vroeger (als jong mens) altijd vond dat vijftig oud klonk en omdat ik me nu eigenlijk best nog jong voel 🙂 En als ik 50 vroeger al oud vond, dan vinden anderen dat beslist ook redeneer ik, dus daarom dat ik soms wel eens een jaartje of tig durf zeuren 😉

   {Mowl: ik heb me voorgenomen om nooit oud te worden — wat de getalletjes ook zeggen.}

 2. Het leuke van zoeken in je cd-collectie is dat je vaak weer hele leuke vergeten liedjes tegenkomt. Het liedje dat je zoekt staat altijd op de laatste cd.

  {Mowl: behalve als je met de laatste begint.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.