Ach majesteit,

boodschappen

Trotse mensen verdwalen liever dan de weg te vragen. Winston Churchill (1874-1965)

Je zult het gemerkt hebben dat ik weinig schrijf over bezoekjes aan toeristische verplichtingen. Dat is mijn stijl niet, het verveelt me snel. Je doet de attracties altijd onrecht en tekort – ik richt me liever op de kleine dingen.

Maar dit keer ontkom ik er niet aan. Brrrr wilde per se de voedselafdeling van Galleries Lafayette bezoeken. En ik ook, eerlijk gezegd.

“Weet jij nog waar het is?” vroeg Brrrr. Ik keek op de kaart.

“Ja, daar.” vond ik, “Direct achter de opera. Da’s makkelijk vanaf hier.” jubelde ik, “Het hotel uit, linksaf en dan de straat maar volgen.”

Ik nam de leiding van de tocht naar al dat lekkers op me. Kaartenlezen is mijn ding en ik was opgetogen dat we al vrij snel het muziekhuis hadden gevonden.

“Dan moet het daarachter zijn.” wist ik.

Het duurde nog een kwartier voordat ik door had dat Parijs twee opera’s heeft.

[We hebben gisteren ook de andere gevonden. En Lafayette. En toen was alles weer goed.]

Voor wie het leuk vindt: de komende nacht, die van donderdag dus, is er om twee minuten en drie seconden over één een moment dat nooit meer terugkomt. Het is dan namelijk 01:02:03 04/05/06.

Standaard

9 gedachten over “Ach majesteit,

 1. Allons a Lafayette…
  (Is niet ieder moment een moment dat nooit terugkeert. Een beetje vreemd om daar duizend jaar op te gaan zitten wachten.)

  {Mowl: je hebt gelijk. Het is ook meer een ding voor cijferaars – zoals ik.}

 2. bga schreef:

  proef ik hier een sluimerend verlangen naar huis, waar alles bekend is, de delicatessenwinkel om de hoek, met 25 graden in de schaduw, etcetera ?

  {Mowl: nee.}

 3. beer schreef:

  Zie nu wel René dat je toch eigenlijk gewoon in arnhem had moeten blijven… Parijs is toch een beetje groot hé… Ze hebben er zelfs 2 opera’s….. Kon jij ook niet weten.
  Hbe je wel goede schoenen aan, een paar waarvan de zolen niet direct versleten zijn. Jullie zullen wel enorme afstanden lopen denk ik op deze manier 😉

  {Mowl: de Vierdaagse is een peulenschil voor ons.}

 4. En wat heb je allemaal voor lekkers gekocht in de kelder van de Lafayette?

  {Mowl: dingen waar in Nederland de Dierenbescherming niet blij mee is. En wij ook niet, normaal gesproken. Maar wel lekker. Het stond er toch – anders hadden ze het moeten weggooien.}

 5. Uiteraard bedoelt René hier 01:02:03 04/05/06. Gelukkig hebben de mensen die het door deze type zouden missen over pak ‘m beet 1000 jaar weer een kans.

  {Mowl: gelukkig zijn er nog oplettende lezertjes.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.