Afgebroken

dromenvanger

Laat mij niet zeggen dat dit liefde is, geef mij maar zacht je kleine warme handen; wij zullen dwalen door de schemerlanden, waar dromen leven is. Adriaan Roland Holst (1888-1976)

De openingszin kwam nogal onhandig over, maar ondanks het aanvankelijke gestuntel lukte het om een nonchalant praatje aan te gaan met de roodharige jongen. Maar het gesprek was eigenlijk niet van belang. Wel zijn ogen. Mijn aandacht was dan ook vooral op die twee fonkelende groene kijkvensters gericht. God, wat kan het leven soms mooi zijn.

Zijn lichte wenkbrauwen bogen als bescheiden luifels boven zijn ogen. Het dunne uiteinde mondde uit in een veld van lichte sproeten. Ik wilde ze zoenen, allemaal. Terwijl hij in mijn oor fluisterde, raakte de punt van zijn neus mijn nek. Een rilling ging door mijn wervels. Ik dacht dat ik gek werd.

Enkele uren later lag ik gelukzalig naast hem, mijn hoofd tegen de borst van zijn ranke, atletische lichaam. Zijn hand wreef door mijn haar. Ik strekte even mijn voeten en kroop dicht tegen hem aan. Deze nacht zou eeuwig duren.

Beep Beep, deed de telefoon om me te laten weten dat er een berichtje was gearriveerd. „Au secours! De internetverbinding van ons hotel is naar zijn grootje. Tijd voor de calamiteitenredacteur om in actie te komen en mijn ongeruste lezertjes te melden dat ze zich geen zorgen hoeven te maken”

Ik sloot mijn ogen en negeerde het bericht. Maar de roodharige jongen kwam niet meer terug. Ik was alleen in een leeg bed.

[Calamiteitenredacteur zijn is één ding. Maar gestoord worden tijdens zo’n droom stond duidelijk niet op de taakomschrijving. Ik had nog niet eens om het telefoonnummer van de jongen kunnen vragen.]

Standaard

4 gedachten over “Afgebroken

  1. Je zal maar “calamiteitenredacteur” zijn voor Mowl. Dan moet je niet gaan klagen als je een keer in actie moet komen. Voel je vereerd, wees blij! Het komt altijd op een slecht moment. 🙂

    {cs30a: Vereerd? Blij? Als spreekstalmeester in andermans circus zeker?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.