Alweer

wasIk heb me al een tijdje voorgenomen om het niet meer over het weer te hebben. Het levert alleen maar ergernis op. Dat doe ik dan ook niet meer.

Je hoort geen woord van mij over de te lage temperaturen, te hoge neerslag, te weinig zon. Niets voor mij, dat gezapige gezeur.

Gelukkig moet ik werken – daar staat de verwarming gewoon aan, dus over de kou hoor je mij niet klagen. Ik heb het sowieso al niet zo op die klagerige typjes, die altijd een oorzakelijk verband weten te leggen tussen verminderde omstandigheden en de sociaal-economische situatie. Je weet wel, die zo van: ‘Het ligt allemaal aan de euro!’ gaan. Ga toch snel een eind fietsen!

Tel je zegeningen: hier hebben we tenminste verwarming. En paraplu’s. En desnoods een zonnebank. Wij komen de zomer wel door!

[Maar de hoeveelste k*tzomer op een rij lijkt dit al niet te worden? Ik dacht dat ons mediterrane toestanden waren beloofd, toen met dat gat in de ozonlaag! Kun je dan niemand meer vertrouwen?]

Standaard

12 gedachten over “Alweer

 1. Pingback: Mowl.eu » een kistje met kermisjuweeltjes » Nooit weer

 2. Pingback: Mowl.eu » een kistje met kermisjuweeltjes » Nooit weer

 3. Pingback: Mowl.eu » een kistje met kermisjuweeltjes » Nooit weer

 4. Pingback: Mowl.eu » een kistje met kermisjuweeltjes » Nooit weer

 5. se7en schreef:

  Oeh heerlijk, klagen 🙂
  Maar serieus, ik probeer stelselmatig alle voorspellingen te omzeilen. Volgens mij zit het mechanisme van zeiken over het weer als volgt in elkaar
  Ze voorspellen “mooi” weer >>> reden om over vandaag te miepen.
  Ze voorspellen “slecht” weer >>> ga maar vast jammeren over morgen.

  {Mowl: ik haat weer-geklaag.}

 6. Niet klagen. Wat aan doen! Dus: Allemaal massaal de auto in, spuitbussen gebruiken en slecht werkende koelkasten aanschaffen. Die klimaatsverandering kan (mij) niet snel genoeg plaatsvinden.

  {Mowl: het is lullig voor de generaties na ons, maar we moeten wel.}

 7. Ik heb ook zo’n hekel aan klagers. Aan van die mensen die niet tegen dit klote weer kunnen. Die gemaakt zijn voor warmte. Die zonneschijn op hun gezicht willen hebben in plaats van hagel stenen. Nee.. ik klaag daar ook niet over. Gelukkig hoef ik dagelijks alleen maar op de fiets en te voet naar mijn werk. Ik heb dan ook nooit last van de speling der elementen. Nee. Geef mij maar een lekkere zonnige zomer. En als Nederland mij die niet te bieden heeft vlieg ik wel voor 25 euro naar een zonnig oord. Tenminste, als ze dan nog landingsrechten hebben. Nee, mij hoor je ook niet klagen.

  {Mowl: en van zon krijg je huidkanker.}

 8. nou… er groeit weer een El Niño! da’s goed nieuws voor warme-zomers-liefhebbers!
  Met de laatste (zo’n 10 jaar geleden) hebben we een aantal tropische zomers op rij gehad, dus!
  (of ben ik weer es TE optmistisch?!)
  aldus.

  {Mowl: in dit opzicht kun je nooit te optimistisch zijn.}

 9. rozebeer schreef:

  hoe kun je nu al zitten te zeuren over een kutzomer, terwijl die nog niet eens is begonnen…
  ALs je nu begon te zeuren over de vogels, dat ze teveel herrie maken, of dat ze over poepen… Of als je nu eens begon te zeuren over de vliegen, dat ze overal op gaan zitten, en overal hun poepjes achterlaten…
  Maar de zomer….dat is nog een eind weg. En trouwens, ik ben blij als het geen 28 graden wordt.. 21 graden is meer dan genoeg. ALtijd die hitte…, loop je alleen maar te zweten, moet de airco weer aan

  {Mowl: maar ik klaag niet. Hoe kom je erbij?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.