Band

pot“Ze zijn er weer!” stond er op een etalage aangeplakt: “Zwart-witte bandjes!” Ik wist waar het over ging. Polsbandjes.

Rubberen bandjes waarmee je je betrokkenheid met dit of dat kunt laten zien. Ooit begonnen als een rariteit van die wielrenner, Lance Armstrong. Hij had gevochten tegen kanker – en gewonnen. En ondanks alle kracht die hem die strijd moet hebben gekost won ie keer op keer de Tour de France. De kanjer bracht als eerste het gele polsbandje op de markt. Waarmee je kon laten zien in principe net zo’n kanjer te zijn. En met de verkoop van die in korte tijd immens populair geworden polsbandjes verzamelde de fietser geld om de strijd tegen kanker te kunnen verhevigen.

Daarna was het hek van de dam.

Na de gele bandjes kwamen de oranje bandjes. En de rode bandjes. En de roze bandjes. Zodat iedereen kon zien dat je voor of tegen dit of dat was. En dus nu ook zwart-witte.

Iedereen loopt ‘r mee. Kijk, dan heb ik al gegeten en gedronken. Hoe goed het doel ook mag zijn – ik weiger als een mak schaap de kudde te volgen. Geen polsbandjes voor mij, dus.

[Hoewel ik wel erg moest lachen om die ene man die een elastiekje om zijn pols droeg. “Uit solidariteit met de postbodes.” verklaarde hij.]

mwmBen je ook zo’n individu? Misschien dat de Mini Weblog Meeting 2005 wat voor je is. Die van 2004 was al opzienbarend, maar die van dit jaar belooft nog spetaculairder te worden.De poorten zijn geopend. Neem maar es een kijkje.

[Hoe, wat en wanneer? Klik hier.]

Standaard

8 gedachten over “Band

 1. Ik heb een stel polsbandjes in de la liggen. Goede doel gesteund en hoef er toch niet mee rond te lopen.

  {Mowl: doe wel en zie niet om – of doe niet om.}

 2. suzanna schreef:

  Ik draag helemaal niks ..
  Geen ringen ,geen armbanden , geen oorbellen en geen kettingen oid.
  Ik heb 1 tatoo , die betekend wat voor mij .

  {Mowl: en nog nooit opgepakt?}

 3. Ik sluit mij helemaal aan bij de reactie van Paul.
  Ik vond het gele bandje nog wel redelijk origineel, maar ook dat zou ik niet snel dragen.

  {Mowl: althans niet om de pols.}

 4. rozebeer schreef:

  ik draag helemaal niets om mijn pols…, alleen een horloge. Om solidair te zijn met mensen die altijd overal op tijd moeten zijn..bv de conducteurs

  {Mowl: die mensen kunnen je solidariteit maar al te goed gebruiken.}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.