Apocalyps

dradenVandaag over drie maanden vergaat de wereld. Om precies te zijn, gisteren over drie maanden. Op 10 juli dus.

Ik heb er de hele nacht over gedroomd.

-„Nee!� riep ik toen ik getuige was van een wereldomvattend ongeval, dat het einde der tijden aankondigde. Ik schrok wakker. Brrrr ook, trouwens. Lang heb ik me daar niet druk over kunnen maken. Snel viel ik weer in slaap en zette de droom zich voort

In het begin was de wereldbevolking geschokt, verdoofd. Het is potjandorie ook niet niks, wanneer je te horen krijgt dat het over een kwartaal einde oefening is.

Maar al snel leek iedereen te hebben besloten er nog maar het beste van te maken. Dat betekende dus, dat er niemand meer ging werken, geen rekeningen werden betaald en alles en iedereen verviel tot een onprettige vorm van chaos en anarchie. Dat leidde op zijn beurt weer tot onbegrijpelijke terroristische aanslagen — alsof daarmee het naderende einde tot een stilstand was te dwingen.

Ik heb hoogstpersoonlijk nog een vrouwelijke terroriste overmeesterd die net een bus op de hoek van het park had laten ontploffen. Trots bracht ik haar naar de politie, die wel wat beters te doen leek te hebben. Er was namelijk een andere, veel belangrijkere terrorist opgepakt. Ik herkende hem: het was onze jongste poes Pim.

Twijfel schoot in mij omhoog. Waar hadden we gefaald? Hadden we Pim teveel verwend? Of waren we juist te streng voor de kleine man geweest? Vragen, waar je in zulk zoort situaties als opvoeder mooi mee blijft zitten.

[De wekker maakte een eind aan deze drukke nacht. Ik knipperde met mijn ogen. Niks chaos en anarchie. En Pim lag gewoon spinnend op mij. Te wachten op zijn eten.]

Standaard

4 gedachten over “Apocalyps

 1. linette schreef:

  Wat wij kattenbezitters al sinds ons eerste poesbeest weten, ZIJ ZIJN ONS DE BAAS, zo is het en niet anders, zij zijn onze kleine huisterroristen! En wat doen wij, wij laten dit toe onder een af en toe vermanend “mag niet, niet doen” zinloos en verloren energie! En mocht de aarde inderdaad vergaan, dan stop ik ook met werken, maak rustig mijn wijn/drank voorraad op en hoop dat het nog een paar mooie zomermaanden worden!

  {Mowl: maar dan liefst zonder bomexplosies en zo.}

 2. suzanna schreef:

  jeetje.
  Jij had waarschijnlijk nog een hoop dingen te verwerken.
  Wat voor wereld schokkends gaat er gebeuren op 10 jui?
  (buiten het feit dat dan de wereld vergaat natuurlijk.)

  {Mowl: voor de toekomst weet ik het niet. Maar voor het verleden — klik hier.}

 3. Jeand'A schreef:

  Men zegt dat een deel van je dromen op waarheid berusten………………
  …………….
  Zie je nou wel, ik had wel gelijk; drie keer niks, die katten!!

  {Mowl: althans, wanneer ze lid van Al Katta zijn.}

 4. Soms kun je maar beter wakker zijn! En misschien moet je Pim toch maar eens anders gaan opvoeden! Aan terroristische poezen hebben we weinig.

  {Mowl: maar waar zijn we dan de fout in gegaan?}

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.