Binnenlandse zaken

In de loop van de jaren hebben we de taken een beetje verdeeld, Brrrr en ik.

Dat was eigenlijk niet de bedoeling. We hadden afgesproken dat we niet zouden vastroesten in rolpatronen. Maar op de één of andere manier schijnt dat er toch van te komen. Nu ja. We hebben er allebei vrede mee – en dat is wat telt.

De aandachtsvelden zijn grofweg als volgt ingedeeld. Brrrr houdt zich bezig met alles in en om het huis. Hij is verantwoordelijk voor de was, het eten, de boodschappen en de schoonmaak. Het lichte huishoudelijke werk, zal ik maar zeggen. Ik hou me voornamelijk bezig met de rest van de wereld: mileurampen, terrorismebestrijding, grote internationale conflicten – dat soort zaken. Ik heb er mijn handen aan vol, want er is meer dan genoeg te doen op dat terrein.

Er is echter één huishoudelijke taak die ik nog wel eens op me wil nemen: strijken. Brrrr heeft daar een bloedhekel aan en ik, och, ik zet een verzamel-dvd met Eurovisie Songfestivalliedjes op en strijk meteen een eind weg. Ik kan Brrrr wel wijzen op onze taakverdeling en zeggen dat ie er met nog geen tweehonderd vierkante meter beleidsterrein er makkelijk van af komt. Maar dat doe ik niet.

Het is toch een beetje geven en nemen, zo’n huwelijk.

[Nu had ik de laatste strijkdag al weer iets te lang geleden gehad. Er stonden twee volle manden op me te wachten. Maar het resultaat is wel dat alles is weggestreken. Kleine dingen kunnen zo’n bevrediging geven!]

Standaard

Zeg het eens.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.